Herrasmiespelaajan tunnettu Pietarin SKA:n veteraanihyökkääjä Pavel Datsjuk sortui harvinaiseen temppuun sunnuntai-illan ottelussa Moskovan Dynamoa vastaa.

Neljä kertaa NHL:ssä herrasmiespalkinto Lady Byngin voittanut Datsjuk antoi mielettömän taklauksen Dynamon hyökkääjä Aleksei Tsvetkoviin. Tuomarit tuomitsivat Datsjukille 5+20 minuutin rangaistuksen ryntäämisestä.

Datsjukin toisessa erässä tekemä taklaus ei kuitenkaan haitannut joukkueensa otteita, vaan SKA voitti ottelun lopulta kahdella viimeisen erän maalilla.

Datsjuk keräsi koko runkosarjan aikana vain 14 jäähyminuuttia, joten pelirangaistus on todellinen harvinaisuus venäläiskonkarille.

SKA voitti ottelun lukemin 2-1 ja otti myös pudotuspelisarjasta samoilla lukemilla johtoaseman. Datsjuk on ylittänyt 30 jäähyminuutin rajapyykin runkosarjassa urallaan vain kerran (2003-04).