HIFK on viimein löytänyt juonen päästä kiinni ja voittanut kuudesta edellisestä ottelustaan viisi.

HIFK:ssa on koetettu herätellä joukkuetta muun muassa passittamalla Antti Törmänen seuraamaan harjoittelua katsomon puolelle. Hävittyään HPK:lle otti HIFK viime viikolla voitot Pelicansista ja Kärpistä.

Entinen NHL-ammattilainen ja Liigassakin pitkään vaikuttanut Sami Helenius näkee muutaman selvän syyn HIFK:n piristymiselle.

– Siellä on tehty paljon muutoksia kuten, että treenauttamisen on ottanut hoiteisiin Pekka Kangasalusta ja Törmänen seuraa katsomossa. Ihan fiksu ratkaisu mielestäni, koska kausi on ollut tosi takkuinen jostain syystä. Miljoonamiehet eivät ole olleet miljoonan arvoisia, joukkuepeli on takkuillut, ei ole ollut HIFK spirittiä, joten jotain oli tehtävä ja näyttää, että tuollainen toimenpide on toiminut, Helenius toteaa peliyhtiö Betsafen sivuilla.

– Toinen asia mikä on varmasti vaikuttanut on, että kokenut Niklas Bäckström on palannut loukkaantumisesta ja tuonut selvästi turvaa ja sellaista luottavaa peliä, kun joukkue tietää, että tolppien välissä on mies joka ottaa kiekkoja kiinni.

– HIFK:n puolustus on mielestäni Liigan parhaita. Pitää nostaa esiin Joe Finley, joka tekee todella huikeita puhtaita taklauksia. Väitän, että kun pelataan HIFK:ta vastaan, hyökkääjät katselevat ympärilleen, että missä tämä herra menee, sillä voi tulla kivuliaita taklauksia yllättävästäkin kulmasta. HIFK:n näköinen mies ja onni kissapedoille, että saivat kiinnitettyä hänet useammaksi kaudeksi. Ei pelaa likaisesti, vain puhtaasti ja kovaa, itsekin aikoinaan hyökkääjiä jään pintaan tehokkaasti toimittanut Helenius toteaa.

HIFK kohtaa tiistaina Raumalla Lukon.