NHL-seura Buffalo Sabres varasi viime kesänä vuorolla kahdeksan ensimmäisellä kierroksella. Silloin Sabres nappasi itselleen ruotsalaishyökkääjän Alexander Nylanderin, joka oli hyvin esillä tuoreimmmissa nuorten MM-kisoissa.

Nylander, 19, on ollut kuitenkin vaikeuksien keskellä ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan.

Sabres laittoi hänet juniorisarjan sijaan AHL:ään, missä hän on viilettänyt tällä kaudella Rochester Americansin riveissä.

49 ottelussa ruotsalaishyökkääjä on nakuttanut tehot 7+15=22.

Nylanderin kausi on jättänyt ilmoille kysymysmerkkejä ja hänet ehdittiin viedä jo siirtohuhujen keskelle.

– Sabresin GM Tim Murray ampui nopeasti alas väitteen siitä, että Nylander olisi tarjolla. Hän on ollut vaikeuksissa Rochesterissa ja liikkeellä on ollut viestejä siitä, miten ilmoilla on ollut pettymystä molempien osapuolten välillä. On kuitenkin aivan liian aikaista luopua hänestä ja Murray tietää sen, Sportsnetsin toimittaja Elliotte Friedman kirjoitti.

Nylanderin ensimmäinen kausi Pohjois-Amerikassa meni nappiin. Silloin hän pelasi kuitenkin vielä juniorisarjojen puolella OHL:ssä Mississauga Steelheadsin riveissä.

Alexander on Toronto Maple Leafsissa pelaavan William Nylanderin veli ja legendaarisen ruotsalaissentterin Michael Nylanderin poika.