© Kuva: Getty Images

Irlantilaistaho väitti NHL-pelaajien kääntävän pelivireensä alkoholilla ja seksillä – täystyrmäys tuli!

Irlantilaisen The Irish Timesin toimittajan Lee Chinin raportti ja väitteet NHL-seura Vancouver Canucksin ”arjesta” ovat saaneet täystyrmäyksen.

Chin osallistui TV-sarjaan The Toughest Trade, jossa hän “vaihtoi elämäänsä” entisen Vancouver Canucksin maalivahdin Alex Auldin kanssa. Chin vietti kuukauden Canucksin kanssa.

Antamiensa väitteiden mukaan Chin teki löytöjä muun muassa NHL-pelaajien alkoholin käytöstä.

– Juomakulttuuri mikä heillä on… En voinut uskoa sitä. He vetivät kaljatuoppeja päivää ennen otteluita. Ihan vain lounaalla, Chin kirjoitti.

Erityisesti porua nousi Chinin esittelemästä “change up” -tapauksesta, jonka mukaan huonossa pelivireessä oleva pelaaja saa valmentajaltaan käskyn käydä juomassa olutta ja harrastamassa seksiä naisten kanssa.

– Kun pelaaja ei ole vireessä, valmentaja päättää tehdä “change upin” pelaajalle, eli hänen täytyy mennä vetämään päänsä täyteen alkoholia ja tulla seuraavana päivänä paikalle uudella “ei kiinnosta” -asenteella.

– He lähettävät huonossa vireessä olevan pelaajan juomaan 20 olutta, olemaan monen naisen kanssa ja tekemään mitä hän haluaa. Niin he elävät. Se on heidän kulttuurinsa. Siihen he uskovat. He päästelevät höyryjä siten. En usko, että siinä on mitään tiedettä taustalla, Chin hämmästeli.

Raportti nousi nopeasti otsikoihin Pohjois-Amerikassa.

Sitä ei katsottu hyvällä Canucksissa, joka joutui kiusalliseen valoon raportin myötä.

– Hyväksyimme vasta pyynnön Chiniltä TV-ohjelmaa varten. Olimme pettyneitä, kun kuulimme siitä, mitä hän oli kirjoittanut kokemastaan Irish Timesiin, Canucksin presidentti Trevor Linden sanoi seuran tiedotteessa Yahoon mukaan.

– Olettamukset, joita Chin esitti jääkiekkokulttuurista, olivat perusteettomia ja täysin vääriä.

– Nuo eivät heijastu mitenkään pelaajiimme, heidän tapoihin tai lajimme sisällä olevaan kulttuuriin, Linden jyrähti.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!