Pari päivää ennen siirtorajan ylittämistä Minnesota Wild hankki riveihinsä Arizona Coyotesin kahden suunnan sentterin Martin Hanzalin, joka siirtyi Wildiin vaihdossa ensimmäisen kierroksen varausvuoroon, toisen kierroksen varausvuoroon kesälle 2018 sekä ehdolliseen neljännen kierroksen varausvuoron kesälle 2019.

Vaikka Wild sai kaupassa myös hyökkääjä Ryan Whiten ja neljännen kierroksen varausvuoron Hanzalin lisäksi, on entisellä NHL-vahdilla ja Hanzalin seurakaverinakin pelanneella Ilja Bryzgalovilla kaupasta selvä mielipide.

– He (Minnesota) luopuivat paljosta. Mielestäni Martin Hanzal on hyvä keskushyökkääjä, mutta voiko hän pelata kahdessa ensimmäisessä ketjussa Minnesotassa? Heillä on Mikko Koivu, Mikael Granlund, ja heillä oli jo pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan kolmosketjussa, Bryzgalov sanoi Sportsnetin lähetyksessä.

– Hinta oli mielestäni liian korkea, venäläispelaaja totesi suoraan.

Bryzgalov tuntee Hanzalin hyvin, pelasihan kaksikko yhdessä Coyotesissa neljä kautta.

– Kun pelasimme yhdessä, hän oli nuori ja iso sentteri. Riippuu siitä, mitä Minnesota haluaa hänestä.

– Hän voi auttaa joukkuetta, hän on ”kaunis” pelaaja. Hänet voi laittaa ylivoimalla maskimieheksi, mutta silti. En ymmärrä kauppaa. Miksi he luopuivat niin paljosta? Bryzgalov tylytti.

Arizonassa Hanzal kokosi tällä kaudella 51 ottelussa hintaan nähden suhteellisen vaatimattomat tehot 16+10=26. Wildissa mies on onnistunut kahdessa ottelussaan nyt ynnäämään kaksi syöttöpistettä.