Suomalaisvahti upeassa nollaputkessa Pohjois-Amerikassa – ”Jotain ilmiömäistä”

Suomalaisvahti Atte Tolvanen on ollut jo pitkään ohittamaton yliopistosarja NCAA:ssa.

Northern Michiganin yliopistoa edustava Tolvanen on pitänyt maalinsa puhtaana jo viidessä ottelussa peräkkäin. Viime viikonloppuna Tolvanen nollasi Alaskan yliopiston kahteen otteeseen. Torjuntoja hänelle kertyi kahteen peliin 87.

Viisi peräkkäistä nollapeliä sivuaa NCAA:n ennätystä. Aiemmin vastaavaan on kyennyt vain Blaine Lacher keväällä 1994.

Tolvasen nollaputkella on mittaa 335 minuuttia 39 sekuntia. Lacherilla on hallussaan yliopistosarjan kaikkien aikojen ennätys, 375 minuuttia ja sekunti päälle.

Suomalaisvahdin nollaputki on ”jotain ilmiömäistä”, kuten The Mining Journal asian ilmaisi.

– Tuntuu aika hyvältä. Ajatus siitä piipahti päässäni, mutta yritin unohtaa sen. Kaverit edessäni ovat olleet loistavia. He ovat keränneet riparit torjumistani vedoista, joten tämä on koko joukkueen ansiota. He ovat auttaneet minua niin paljon, Tolvanen kuvaili.

Joukkueen päävalmentaja Walt Kyle antaa kunniaa myös suomalaisvahdille itselleen. Kyle ei ihmetellyt sitä, että Tolvanen käänsi huomion pois itsestään.

– Niin hänen pitäisi tehdä, koska tässä ei ole kyse ennätyksistä, vaan voittamisesta. Atte on hieno pelaaja, jolla on upea asenne. Hän aloitti kauden keskinkertaisesti, mutta on nostanut tasoaan hienosti ja pitänyt päänsä kylmänä, Kyle kiitteli.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!