Pitäisikö Kalervo Kummolan olla huolissaan Suomen MM-kisahausta?

© Kuva: Kai Lintinen

Pitäisikö Kalervo Kummolan olla huolissaan Suomen vuoden 2021 miesten MM-kisahausta?

Kysymys on erittäin aiheellinen, vaikka Kummola hääriikin tehokkaasti IIHF:n kabineteissa. Suomen kanssa vuoden 2021 MM-kisoista kilpailee Valko-Venäjän ja Latvian yhteinen hakemus, kuten jo uutisoimme.

Valko-Venäjän presidentti Aleksandr Lukashenko antoi hiljattain varsin painavan mielipiteen, joka Kummolankin olisi syytä ottaa tosissaan.

– Viimeisten tietojeni mukaan meidän mahdollisuudet saada MM-kisat ovat erittäin isot, Lukashenko naulasi Championat-sivuston mukaan.

Aiemminhan Latvia ja Valko-Venäjä hakivat miesten arvoturnausta erikseen, mutta ovat yhteishaullaan tosissaan laittamassa Suomelle hanttiin. Lukashenko paljasti, että yhteishankeidea tuli Latvian suunnalta.

– Hakuprosessi on käynnissä. Me uskomme MM-kisamahdollisuuksimme yhtä lailla tai jopa enemmän kuin Suomikin.

Suomen etuna voidaan tietenkin pitää Kummolaa, joka on MM-kisoista päättävän valiokunnan puheenjohtaja. Mikäli Suomi saisi turnauksen, pelattaisiin MM-pelejä todennäköisesti sekä Helsingissä että Tampereella, jonne pitäisi valmistua uusi Keskusareena.