Liki 900 Liiga-pelin konkari sai vihdoin maalihanat auki – ”Enää ei tartte vinoilla”

© Kuva: Juha Tamminen

Liigassa melkein 900 ottelua uurastanut TPS-puolustaja Harri Tikkanen iski tämän kauden avausosumansa tiistaina.

Kauden 44 ensimmäistä peliä maaleitta pelanneen Tikkasen ranneveto avauserässä yllätti tiistai-iltana Ilves-vahti Hannu Toivosen. Ja kun mies pääsi maalin makuun, niin Tikkanen laukoi päätöserässä vielä toistamiseen limpun Ilveksen verkkoon sinetöiden TPS:n 4-1-voiton.

18. kauttaan Liigassa pelaava Tikkanen ei liiemmin omista tehopisteistään perusta, mutta silti onnistumiset lämmittivät.

– Ei voi kiistää, maalin tekeminen on aina kivaa. Nyt oma roolini on ollut enemmän puolustuspäässä, mutta kukaan ei kiellä tekemästä maaleja. Nolla oli kiva saada rikki, Tikkanen kertoi SuomiKiekko-sivustolle.

– Enää ei tartte vinoilla, Tikkanen lisäsi nauraen ja viitaten joukkuekavereiden kuittailuihin maalittomuudesta.

Viime kaudella runkosarjassa seitsemänneksi sijoittunut ja puolivälierissä Kärpille taipunut TPS on ollut viime aikoina kovassa lennossa. Se on jäänyt pisteittä vain kolmesti edeltävän 20 ottelun aikana.

TPS on sarjataulukossa kakkosena tasapistein KalPan kanssa. Piikkipaikkaa pitävä Tappara on kahdeksan pisteen päässä.

– Kyllä meillä vielä on parantamisen varaa. Erikoistilannepelaaminen ei ole vielä sillä tasolla kuin tasaviisikoin pelatessa. Erikoistilanteisiin varmasti panostetaan vielä kevättä kohden. Sen kun nostaa kiitettävälle tasolle, niin hyvältä näyttää, Tikkanen arvioi runkosarjan loppua ja pudotuspelejä silmällä pitäen.

Lisää Tikkasen mietteitä omasta kaudesta ja TPS:n otteista pian luettavissa SuomiKiekko-sivustolla!