Kun Boston Bruins teki Matt Beleskeyn kanssa toissakesänä vuoteen 2020 kestävän ja hyökkääjälle 3,8 miljoonan vuositulot takavan sopimuksen, toivoi joukkue vakaata kahden suunnan pelaamista ja hyvää tukea pisteiden valossa joukkueen ykköstykeille.

Ensimmäisellä kaudella toiveet täyttyivätkin Beleskeyn iskettyä ennätyspisteensä 15+22=37.

Tällä kaudella onkin ollut vaikeampaa. 33 otteluun kanadalainen on saanut aikaan umpisurkeat pisteet 2+5=7 tehotilaston näyttäessä rumaa lukemaa -10.

Nyt arvostettu Boston Globe -lehti pohtii, että Bruins saattaa yrittää myydä hyökkääjän.

– 28-vuotias Beleskey ja hänen 3,8 miljoonan palkkakatto-osumansa olisivat hyvä vaihtokohde, vaikka hänellä onkin rajoitettu kaupat estävä pykälä sopimuksessaan, toimittaja John Tlumacki kirjoittaa.

– Hän ei ole tuottanut sellaisia hyökkäystehoja, joita manageri Don Sweeney toivoi houkutellessaan hänet pois Anaheimista.

Tlumackin mukaan sopiva vaihtokohde voisi olla Arizona Coyotesin Radim Vrbata. Beleskey saisi kojoottipaidassa uuden startin, ja samalla Arizona saisi hyökkääjän, jolla on vielä sopimusta jäljellä. Vrbatan sopimus taas on loppumassa, joten Boston saisi vapautettua lisätilaa palkkakaton alle.