Mikä Suomen lupaavaa World Cup -puolustajaa vaivaa? – järkyttävät miinukset AHL:ssä

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

AHL-joukkue Rockford IceHogsissa pelaava Ville Pokka on pelannut tällä kaudella ammattiuransa huonointa jääkiekkoa. World Cupissa Suomen paidassa kelvollisesti esiintyneen puolustajan taso on tippunut huomattavasti aikaisempiin kausiin verrattuna.

Chigaco Blackhawksin sopimuksella pelaava Pokka teki viime kaudella 76 otteluun 10+35=45 tehopisteet, mikä oikeutti koko AHL:n puolustajien pistepörssin viidenteen sijaan. Nuoren Kärpät-kasvatin alkanut kausi on ollut kuitenkin täysi pannukakku. 39 otteluun hän on tehnyt vain 2+16=18 tehopisteet, jolla irtoaa puolustajien pistepörssin 30:s sija.

Mikä Pokan tilastoista erityisesti paistaa irti on hänen surkea tehotilastonsa. 22-vuotiaan puolustajan plus-miinus-tilasto näyttää -18:aa. Vaikka torniolaisnuorukainen on varmasti tottunut koviin pakkasiin, ei hän ole ammattiurallaan ole ollut viimeiseen viiteen kauteen miinuksilla runkosarjan plus-miinus-tilastossa. Pokalla on koko AHL:n viidenneksi huonoin plus-miinus ja koko Rockfordin joukkueen toiseksi huonoin.

Chicago Blackhawksin tulevaisuuden lupauksien otteita tarkkaileva Dobberprospects.comin Tony Carr kertoo Pokan suurimman pelillisen ongelman olevan puolustuspelissä.

– Pokka voi tehdä pisteitä, mutta hänen pitää parantaa puolustuspelaamista, jos hän haluaa kutsun NHL:ään. Normaalisti luotettavalla puolustajalla on menossa epätyypillisen huono puolustuspään kausi, raportoi Carr.

Pokka on hyökkäysorientoitunut puolustaja, joten tehotilasto voi helposti ajautua pakkaselle, jos tehoja ei synny. Pitää kuitenkin muistaa, että plus-miinus-tilasto on joukkuetilasto, ja Rockford IceHogs on koko sarjan viimeisenä. Se ei kuitenkaa poista tosiasiaa, että Pokan oman puolustuspään peli ei riitä vielä edes AHL-tasolle.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!