© Kuva: Getty Images

Jesse Puljujärven seurassa tuijotettu liikaa supertähteä – ”Olen huolissani muista”

Suomalaislupauksen Jesse Puljujärven edustama Edmonton Oilers sai NHL:ssä mainion alun, kun ensimmäisistä kahdeksasta ottelusta se hävisi vain yhden.

Tuoreeltaan tahti on hiipunut ja tällä hetkellä Oilers rämpii neljän ottelun tappioputkessa.

Syy?

Se, että katseet ovat liikaa Connor McDavidissa, nimenomaan joukkueen sisällä.

– Joskus olemme vähän tiimi, joka jää katsomaan mitä #97 (McDavid) tekee ja annamme hieman periksi. Kakkos- ja kolmosketjun kaverit ovat kyllä paikoilla, mutta eivät tuo tulosta ehkä siksi, että siihen liittyen ilmoilla on ajatusta: ”se on ihan ok, kyllä Connor tämän hoitaa”. Toisten on kannettava vastuuta, Oilersin päävalmentaja Todd McLellan sanoi Edmonton Sunin mukaan.

– En ole huolissani hänestä, olen huolissani muista.

McLellan kuitenkin ymmärtää, että ilmiö on varsin luonnollinen.

– Mutta emme vain voi ajatella niin, että Connor saa kaiken kuntoon silloin kun olemme vaikeuksien keskellä. Tämän asian kanssa painimme tällä hetkellä.

McDavidistä homma ei olekaan jäänyt kiinni, sillä 19-vuotias supertähti on takonut 17 otteluun tehot 5+14=19. Sen jälkeen muiden osalta ollut kuitenkin hiljaista.

Oilersin toiseksi parhaalla tehomiehellä Jordan Eberlellä on koossa 12 (5+7) tehopistettä, mutta hänen takanaan kellään muulla ei ole edes kymmentä pistettä kasassa.

Suomalaishyökkääjä Puljujärvi on iskenyt 13 otteluun tehot 1+2=3.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!