© Kuva: Getty Images

Jättisopimuksella pelaava NHL-hyökkääjä katsomoon – ”Hänen täytyy tehdä itsetutkiskelua”

Kesällä 2014 Benoit Pouliot, 30, teki Edmonton Oilersin kanssa viiden vuoden sopimuksen, joka takaa hänelle neljän miljoonan dollarin vuositulot.

Sopimusta edeltävällä kaudellaan Pouliot oli tehnyt ennätystehonsa 15+21=36 pelaamaansa 80 otteluun New York Rangersissa, joten varsinaista pistelinkoa Edmonton hänestä tuskin odottikaan.

Tällä kaudella Pouliot on kuitenkin alittanut kaikki odotukset. 18 otteluun on syntynyt ainoastaan tehot 3+1=4, eikä edellisessä 11 ottelussa ole syntynyt pistettäkään.

Sunnuntain vastaisena yönä ottelussa Dallas Starsia vastaan Pouliot ei mahtunut joukkueen kokoonpanoon, vaan seurasi pelin katsomosta.

– Hänen täytyy tehdä itsetutkiskelua, palata takaisin ja olla tehokas, Oilers-valmentaja Todd McLellan sanoi suoraan Edmonton Journalille.

– Mielestämme hän on edelleen positiivinen pelaaja, joka voi tehdä vaikutusta joukkueessamme, McLellan totesi 30-vuotiaasta hyökkääjästään.

Voi olla, että komennus popkorneille oli vain yhden ottelun mittainen, mutta se saattaa myös venyä.

– Ei ole ikinä helppo istuttaa ketään, oli hän sitten nuori tai vanha. Se ei ole tavoitteemme. Valmennuksen tavoite on saada paras irti jokaisesta, jolloin meillä on edessämme noutopöytä, josta valita pelaajamme.

Edmonton Oilers voitti ottelussa Dallas Starsin lukemin 5-2.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!