Ilves-pakin polvitaklauksesta pelikieltoa – kohde pystyy pelaamaan tiistaina

© Kuva: Juha Tamminen

Ilveksen puolustaja Marcus Fagerudd on saanut yhden ottelun pelikiellon Liigan kurinpitäjältä Sampo Liusjärveltä.

Fagerudd osui polvellaan Pelicansin hyökkääjään Hannes Björniseen joukkueiden välisessä kohtaamisessa lauantaina.

Tästä tilanteesta Fagerudd lensi pihalle polvitaklauksen myötä.

Taklaus eteni kurinpidon puolelle.

– Videotallenteelta tehtävien havaintojen mukaan Björninen saa kiekon haltuunsa Pelicansin puolustusalueella ja lähtee kiekon kanssa hyökkäykseen. Björninen heittää kiekon laidan kautta ohi Ilveksen puolustaja Fageruddin, joka keskialueella tulee Björnistä vastaan leveässä haara-asennossa. Björninen yrittää päästä Fageruddin ohi keskikaistalta, mutta törmää Fageruddin jalkaan. Pelaajien välillä ei ole muuta kontaktia. Björninen lentää osuman seurauksena jäähän, Liusjärvi käy läpi kurinpitopäätöksessään.

– Nyt käsiteltävässä tilanteessa Fagerudd yrittää tavoittaa kurottamalla laidan puolelta hänen ohitseen heitetyn kiekon. Samalla kuitenkin Fagerudd pelaa tilanteen erittäin leveässä haara-asennossa ja ajaen samalla kohti Björnistä. Björnisen yrittäessä kiertää Fageruddia, pelaajien välillä on kontaktitilanne, jossa Fagerudd osuu polvellaan Björnistä jalkaan. Vaikka Fagerudd ei sinänsä työnnä polveaan Björnisen eteen, on hän vastuussa leveästä peliasennostaan, jonka seurauksena tapahtuu polvikontakti Björniseen, joten kyse on ainakin kampituksesta. Lisäksi tilannetta voidaan arvioida polvitaklauksena.

Tuloksena oli yhden ottelun pelikielto.

Björninen ei loukkaantunut tilanteessa sen vakavammin, vaan hän pystyy pelaamaan tiistaina Pelicansin kotiottelussa Kärppiä vastaan.

Fagerudd on puolestaan pelikiellossa tiistai-illan ottelussa Sport-Ilves.