Jokerit kohtaa jättiseura SKA Pietarin ensimmäisen kerran tämän kauden runkosarjassa lauantaina vieraskaukalossa. Jesse Joensuu odottaa hienoa iltaa.

Pietarissa vastassa on todellinen tähtisikermä, joka on ottanut paikkansa konferenssin kärkipaikoilta. Joensuu koki jokeripaidassa viime kaudella ja ennen tätä kautta harjoitusottelussa Jääpalatsin uskomattoman tunnelman.

Huutomyrsky odottaa myös lauantaina. Jokereiden ja SKA:n peleistä on kahdessa kaudessa intohimoltaan eräänlaisia paikallispelejä.

– Yksi hienoimpia, jos ei hienoin peli, jonka Euroopassa saa pelata. Täysi tupa, erittäin hyvä ja nimekäs joukkue vastassa. Se on tosi siistiä, ja siitä tunnelmasta pitää pystyä nauttimaan, Joensuu sanoi ja muistutti vastustajan vaarallisuudesta Jokerien kotisivuilla.

– Tarkasti pitää pystyä pelaamaan. Maalintekokisaan ei voida varsinkaan alussa lähteä. Puolustetaan tarkasti ja turhautetaan heidät, hyökkääjä suunnitteli.

Pietariin on matkustamassa myös paljon jokerikannattajia Suomesta. Täydessä hallissa paikalliset kannustavat villisti SKA:ta, mutta Joensuu on jokaisella kerralla huomioinut myös jokerikannattajat. Hän odottaa punakeltaisten olevan hyvässä vedossa myös nyt.

– Kaukaloon sen on aistinut, että paikalla on aina ollut paljon suomalaisiakin. He ovat pitäneet meteliä. Huomenna on lauantai, joten toivottavasti he ovat hyvässä lätkäpelifiiliksessä, Joensuu virnisti.

– Fanimme ovat aina olleet tosi hyviä Pietarissa. Sitä samaa odotamme, hän jatkoi.

Loukkaantumisten vuoksi kolmen ottelun vieraskiertueen jättävät väliin Tommi Huhtala, Pekka Jormakka, Masi Marjamäki, Miro Mäkinen ja Juho Rautanen.

Sen sijaan Oliver Lauridsen ja Peter Regin matkustavat vieraskiertueelle. Myös Frank Gymer on ensimmäistä kertaa tällä kaudella KHL-joukkueen vahvuudessa.

Jokereilla on matkassa kolme maalivahtia, kahdeksan puolustajaa ja 13 hyökkääjää. Vieraskiertue jatkuu SKA-ottelun jälkeen tiistaina TsSKA-pelillä Moskovassa ja torstaina Severstalia vastaan Tsherepovetsissa. Kaikki ottelut nähdään Suomessa Viasatilla ja Viaplaylla.

Joukkue vieraskiertueella:

Maalivahdit: Riku Helenius, Jani Kautto, Ryan Zapolski.

Puolustajat: Chay Genoway, Topi Jaakola, Joonas Jalvanti, Jesper B. Jensen, Arturs Kulda, Ville Lajunen, Oliver Lauridsen, Rasmus Rissanen.

Hyökkääjät: Marko Anttila, Frank Gymer, Joey Hishon, Jesse Joensuu, Michael Keränen, Tomi Mäki, Atte Mäkinen, Mika Niemi, Brian O’Neill, Peter Regin, Sakari Salminen, Roope Talaja, Petteri Wirtanen.

Lähde: Jokerien kotisivut