OULU. Tapparalla Patrik Laine on ollut melkoinen hahmo Kärpät-välieräsarjassa kahdessa viimeisimmissä ottelussa.

Ensin Tampereella Laine täräytti kaksi maalia, mitkä eivät kuitenkaan vielä silloin riittäneet voittoon.

Oulussa Laine iski ensin yhden ja toi Tapparan tasoihin kolmannen erän viimeisellä minuutilla illan toisella.

Kyseinen maali oli varsinkin hyvin näyttävä, kun Laine pamautti käytännössä seisovilta jaloilta kiekon ohi Kärppien maalivahdin Sami Rajaniemen.

Näitkö siellä pienen kenkälaatikon mihin täräyttää?

– Kyllä siellä uudet kengät näkyivät olkapään vieressä. Ei vaan… en mää hirveästi kattellu. Päätin vain koittaa, kun ei näkynyt oikein mitään muitakaan hyviä syöttöpaikkoja. Päätin koittaa ja ihan hyvä kuti lähti, Laine kertasi maalia SuomiKiekko-sivustolle.

Laine tykitteli ottelussa jatkuvalla syötöllä vaarallisia kuteja. Kasvanut itseluottamus näkyi selvästi.

– Totta kai se näkyy. Varmaan vähän huonommistakin paikoista rupeaa ampumaan. Varmaan tuokin paikka (3-3), niin jos olisi kymmenen ottelun maaliton putki, niin en varmana olisi ampunut. Kyllähän ne onnistumiset ruokkivat ja toivotaan, että ensi pelissä olisi samanlaista.

Lopulta Tappara otti lauantaina voiton Henrik Haapalan jatkoerämaalin myötä. Nyt kirvesrinnat johtavat välieräsarjaa voitoin 3-2.

Kuudenteen otteluun Laineella on varsin mielenkiintoinen oma panos mukana. Seiskapelin tullessa nimittäin eteen tulisi harmittava takaisku..

– Mieluiten sitä voitettaisiin, kun tiistaina pitäisi keretä ajotunnille! Jos menee seiskapeliin, niin joutuu jättämään välistä. Harmittava homma olisi, Laine nauratti mediaa ympärillä.

– Kaikkemme tehdään, että sarja menisi kotona katki. Pitää paljon parantaa, mutta uskon, että ollaan valmiita siihen.

Ajotunti ei siis ollut mikään vitsi.

– Liukasratahomma oli varattu tiistaille ja oli vähän luotettu siihen, että maanantaina menisi katki. Saa nähdä miten käy.

– Mutta ei jää peli kyllä väliin. Vie kuitenkin voiton.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen