Sivustomme asiantuntija Lauri Hollo kaivaa joka viikko jääkiekosta ajankohtaisia puheenaiheita; jotakin hyvää, jotakin huonoa tai oudon jutun, mikä ei yksinkertaisesti hänen maalaisjärkeensä mahdu. Mitä mieltä sinä olet?

Miinusta:

– Jääkiekon SM-liigassa pelataan hienoja viikkoja, kun mukana on enää kahdeksan parasta joukkuetta. Mutta kuka hemmetin tumpelo on oikein tehnyt nämä pudotuspelien otteluohjelmat?? Puolivälierissä joka ikinen peli pelataan samana päivänä ja samalla kellonlyömällä. Missä järki?

– TV:n maksukortin haltija haluaisi taatusti nähdä joka ikisen pelin, joten mikä estäisi ripottelemasta otteluita hieman enemmän eri päiville? Eikö se olisi kaikkien osapuolten etu? Olisi mukava tietää, mitkä ovat olleet perusteet, kun pelit ovat päällekkäin.

– Mutta hip hurraa, välieriin on sentään laitettu otteluita hieman eri päiviksi: ottelut 3, 4 ja 5 pelataan eri päivinä, muut samana. Ehkä otteluohjelman tekijä on hoksannut tässä vaiheessa, että hei, tuohan voisi olla hyvä idea…

– Ratkaisuja on hankala ymmärtää, kun jokainen peli kuitenkin televisioidaan, selostetaan ja kommentoidaan. Jotenkin uskon, että katsojat tykkäisivät ja jääkiekko saisi paljon enemmän positiivista pöhinää, kun tässä vaiheessa kautta voisi katsoa vaikka joka ilta yhden suoran pudotuspeliottelun. Syntyisi sitä pudotuspelikiimaa myös kotisohville. Mutta kun ei niin ei…