Yhden ketjun tehot eivät riitä Nuorille Leijonille – ”Itsekin sain ketsuppipullon auki!”

© Kuva: Ilari Isotalo

Nuorten Leijonien keskushyökkääjä Julius Nättinen teki nuorten MM-kisojen ensimmäisen maalinsa Kanadaa vastaan turnauksen puolivälierässä. Nättisen maali oli tärkeä 4-3 –osuma, jolla Suomi meni ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon.

Jesse Puljujärvi, Sebastian Aho ja Patrik Laine ovat olleet hurjassa vireessä, mutta nyt heidänkin pitää saada tulitukea.

– Nyt tulee niin kova joukkue vastaan, että emme voi olla vain yhden kentän varassa. Toivon, että meidän kenttämme saa onnistumisia. Itsekin sain ketsuppipullon auki! Pystyn pelaamaan vapautuneemmin. Meillä on hyviä maalintekijöitä, ja uskon, että kun pelit kovenevat, niin muutkin kuin yksi kenttä saa tehtyä maaleja, Nättinen totesi SuomiKiekko-sivustolle.

Kerro hieman siitä helpotuksesta, kun teit maalin.

– Pieni apina tippui selästä. Olen odottanut tehoja, ja peli ei ole ollut sellaista, mitä olen odottanut. On vienyt aikansa tottua, kun pelasin kauden pienessä kaukalossa. Kokonaisvaltainen peli on ollut hyvää, ja oma pää on pysynyt tyhjänä. Miinuksia ei taida olla yhtään, mutta hyökkäykseen tarvitaan lisää!

Nättinen on vakuuttunut, että tänään kiekko löytää verkkoon laajalla rintamalla.

– Omassa päässä pitää olla kova, ja koko lätkäkansa on nähnyt, että meillä on taito tehdä maaleja, kun saamme paikkoja. Omiin vain menee liikaa. Vastaan tulee kova joukkue, joten maalinteko ei ole helppoa, mutta saamme kyllä niitä aikaan, hän sanoi.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen