Olli Juolevi Ruotsin revanssihaluista: ”Eiköhän Suomellakin ole kalavelkoja!”

© Kuva: Ilari Isotalo

Suomi ja Ruotsi kohtaavat tänään kello 16 alkavassa jääkiekon nuorten MM-välierässä. Suomella on alla ikimuistoinen Kanadan kaato, joka tuli, kun Suomi sai pidettyä ottelun edetessä alakerran kiekolliset virheet minimissä.

Tiukkaan puolustukseen ja jäähyjen välttämiseen on panostettu, kuten kävi ilmi SuomiKiekko-sivuston tavatessa puolustaja Olli Juolevin.

Millä alakerran virheet saadaan pelaamisesta pois?

– Turhia hukkasyöttöjä ei saa tulla. Silloin, kun on paikka lähteä ylös, niin pitää lähteä, eikä jäädä turhaan antamaan kymmentä pakki-pakki –syöttöä, jos ei tarvitse. Puhetta ja huolellisuutta pitää olla omassa päässä, kun pelaamme puolustuksessa, hän sanoi.

Suomi näytti myös sen, että kun omaa pelitapaa pystytään toteuttamaan, tarjoaa se edellytykset siihen, että jopa Kanadan kaltaista kiekkomahtia vastaan pystytään viemään ja hallitsemaan pelejä.

Kerro nyt, että jos pelaatte oman systeemin mukaan, niin miltä omasta päästä lähtö näyttää.

– On meillä hitaitakin lähtöjä, mutta silloin ei saa liikaa syötellä. Kun lähdetään ylös, niin lähdetään joukkueena, eikä käännytä turhaan takaisin. Kiva nähdä, miten se toimii Ruotsia vastaan.

Ruotsi hakee kuulemma revanssia kahden vuoden takaisesta MM-kotifinaalin tappiosta. Mitä sanot tähän?

– Heillä on hyvä turnaus alla, mutta en ole nähnyt heidän pelejään. Eiköhän Suomella ole kalavelkoja joistain tappioista! Aika tasoista lähdetään, mutta tunnetta on aina mukana, kun pelaamme Ruotsia vastaan. Se on hienoa, Juolevi sanoi.

Juolevi on Jokereiden kasvatti, ja pelaa tänään koko kansan silmien alla areenalla, jolla on koko ikänsä haaveillut pääsevänsä ratkomaan pelejä.

– Onhan se hienoa. Olen Helsingistä kotoisin ja kaikki tutut ovat täällä. Pienenä oli unelmani, että pelaisin täällä Jokereiden paidassa. Nyt täällä maajoukkuepaidassa pelaaminen on vielä hienompaa! Kotihallissa pelataan, niin tämä on todella hienoa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen