Hockey Hall of Famen jäsen ja urallaan kovia saavutuksia kerännyt legendaarinen puolustaja Denis Potvin hermostui kovasti siitä, millaista käytöstä Sedinin veljeksistä Daniel Sedin osoitti Vancouver Canucksin ja Florida Panthersin välisessä ottelussa.

Potvin, joka nykyään toimii Panthersin otteluissa kommentaattorina, ei pitänyt lainkaan siitä, millaista käytöstä Sedin näytti Canucksin 3-2-voittomaalin jälkeen, mikä syntyi jatkoajalla.

– Se päättyi huonosti Sedinin käytöksen takia, Potvin sanoi Sirius XM:lle.

Tällä Potvin viittasi siihen, kun voittomaalin iskenyt Daniel kääntyi Panthersin vaihtopenkkiä päin ja tuuletteli tarkoituksella sinne suuntaan.

– Meinaan sitä, että milloin tahansa, ihan sama millä vuosikymmenellä, jos kaveri kääntyy ja alkaa osoitella toista joukkuetta kohtaan, voit vain kuvitella. Kuvittele tekeväsi noin Philadelphiassa tai Bostonissa, varsinkin sellaista joukkuetta kohtaan, joka on ollut voittoputkessa tai vaikkapa esimerkiksi Stanley Cup finaaleissa. Yleensä kun voitat joukkueen, joka on ollut voittoputkessa, puhut kunnioittavasti siitä, mitä he ovat pystyneet saavuttamaan, Potvin kävi läpi.

Panthers oli voittanut 12 ottelua putkeen ennen tappiota Canucksille. Danielin veli Henrik Sedin perusteli käytöstä tai viittasi sillä siihen, millaista käytöstä Panthersin puolelta oli tullut pelin aikana. Henrik ei kuitenkaan lähtenyt avaamaan sitä, mitä kommentteja oli tullut.

Sportsnetsin mukaan kommentit olivat tulleet Shawn Thorntonilta, jolla on historiaa Canucksin kanssa väännöistä muun muassa Stanley Cup -finaaleista, kun hän silloin edusti Boston Bruinsia.

– Ja nyt Sedinit osoittelevat sormella. Panthers keräsi paljon kunnioitusta viime kuukausien aikana ja he olivat lähellä tehdä ihan ennätyksiä. Mutta sen sijaan sinulla on pelaaja, joka katkaisee putken ja tekee tuollaista. Se oli aivan uskomatonta, Potvin pyöritteli harmistuneena.

Panthers johtaa tällä hetkellä Atlantic-divisioonaa 57 pisteellä. Canucks sen sijaan on neljäntenä Pacific-divisioonassa 44 pisteellä.