HIFK:n maailmanmestari paluuodotuksista: ”Kai jotkin pienet taputukset tulee”

© Kuva: Ilari Isotalo

Keskushyökkääjä Roope Hintz oli alkukaudella pitkään sivussa peleistä vaikean selkävamman takia. HIFK-hyökkääjä pelasi ensimmäisen pelinsä Liigassa vasta lokakuun 29. päivänä ehtien pelata vain 14 peliä ennen Nuorten Leijonien MM-leirityksen alkua.

– Pääsin itse asiassa hyvään vireeseen ja kuntoon. Tatsiakin alkoi jo löytyä. Olin satasella jo mukana, Hintz kertoi SuomiKiekko-sivustolle.

Sitä myöden, kun joukkue paransi peliään, myös Hintzin otteet kohenivat turnauksen edetessä. Alkusarjassa hänen, Mikko Rantasen ja Kasperi Kapasen ketjulta odotettiin tehoja, mutta kolmikon peli ei kulkenut yhdessä missään vaiheessa. Ketjumuutosten ja yhteen hitsautumisten jäljiltä Hintz ja Rantanen muodostivat Suomen hyökkäyksessä todella vaarallisen kaksikon.

– Menimme koko ajan eteenpäin peli peliltä. Olimme usein ensimmäisessä erässä häviöllä, mutta tulimme loppua kohden aina ohi. Oli todella huikeaa, miten pystyimme siihen. Kai teimme sen yhdessä, kun luotimme omaan tekemiseemme. Emme panikoineet emmekä menneet mihinkään kuoreen. Työnteko palkittiin.

”Annettava vain mennä”

Joukkueesta huokunutta rentoutta ja peli-iloa Hintz ei osannut sen enempää selittää. Nykypelaajat vain tuntuvat kasvaneen ajatusmaailmaan, jossa peliä ei jännitetä.

– Pitää vain nauttia eikä stressata ja jännittää. Silloin kulkee paremmin, kun antaa vain mennä, Hintz tuumasi.

Suomen kahden vuoden takainen maailmanmestaruus antoi monelle sen joukkueen pelaajalle aikamoisen sysäyksen tuleviin kuukausiin. Tuoreessa muistissa ovat ainakin Teuvo Teräväisen ja Esa Lindellin valtavat kasvut.

– Itseluottamusta tuosta ainakin tulee. Lähden jatkamaan samanlaista pelaamista. Päivä päivältä tavoitellaan vain parempaa ja parempaa peliä, Hintz ennakoi.

Millaista vastaanottoa odotat HIFK:n ensimmäisessä kotipelissä?

– Kai sieltä tulee jotkin pienet taputukset, tai jotain… Emmätiiä.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen