Venäläisvahti Nikolai Habibulin on vihdoin ilmoittanut peliuransa päättymisestä.

42-vuotias Habibulin kertoo päätöksestään R-Sportille. Ilmoitus ei tullut yllätyksenä, sillä edellisen kerran mies nähtiin tolppien välissä tositoimissa Chicago Blackhawksin paidassa joulukuussa 2013.

Habibulin on yksi niistä harvoista eurooppalaisista, joka on voittanut Stanley Cupin ykkösvahtina. Keväällä 2004 mestaruutta Tampa Bay Lightningin riveissä juhlinut Habibulin torjui runkosarjassa 333 voittoa – neljänneksi eniten eurooppalaisista.

The Hockey Newsin mukaan venäläinen on NHL:n kaikkien aikojen kuudenneksi paras eurooppalainen veskari (uutinen).

Habibulin ei aio jäädä lepäilemään laakereillaan, vaan aikoo hyödyntää osaamistaan kiekossa.

– Sain pelivuosieni aikana paljon kokemusta ja haluaisin hyödyntää sitä jääkiekon hyväksi. Esimerkiksi jonkun KHL-seuran managerina, Habibulin sanoi.