OULU. Kärppien maalilla liigadebyyttinsä sunnuntaina tehneellä Antti Lehtosella kulunut viikonloppu on sisältänyt peräti kolme ottelua.

Lehtonen oli ensin Hokin mukana kahdessa RoKia vastaan pelatussa ottelussa, joista hän pelasi perjantain Rovaniemellä väännetyn kamppailun.

Mestiksessä otettiin käyttöön tuplapeleihin tälle viikolle hieman yllättäen tullut sääntömuutos, joka takasi molemmat pelit voittaneelle joukkueella kaksi extrapistettä.

Se herätti kummastusta julkistuksen jälkeen, mutta ainakaan Hokissa sitä ei otettu kovin negatiivisesti vastaan.

– Se otettiin lähinnä niin, että kun ollaan pelattu hyvin alkukausi, niin oli sitten mahdollisuus ottaa vielä pari extrapistettä mukaan. Oli vähän kuin palkinto liiton puolelta, että saa muutaman lisäpisteen, jos vie molemmat pelit, Lehtonen kävi läpi SuomiKiekko-sivustolle.

– Meilläkin oli aika vähän jätkiä tuossa viikonloppuna mukana ja taidettiin lopulta vetää viidellä pakilla sekä kahdella ja puolella kentällä nuo pelit. Muutenkin ihan mukava, kun siellä (Kajaanissa) on tehty hyvää työtä tänä vuonna, Lehtonen kertasi realiteettejä ja fiiliksiä tuplapelien viikonlopun jälkeen.

Muutokseen ei siis lähdetty turhia takertumaan, vaan se otettiin enemmänkin isona mahdollisuutena vastaan.

– Ei tuo mitenkään omaan tekemiseen sen suuremmin vaikuta. Pisteitä tulee kun voittaa ja sama se oikeastaan sitten, että miten paljon niitä tulee. Kunhan ei häviä, Lehtonen painotti.

Hokin osalta kiitos lähtikin varmasti Jääkiekkoliiton suuntaan, sillä viikonloppu tuotti sille täydet 8 pistettä, sillä se voitti RoKin niin kotona kuin vieraissa.

Nyt kajaanilaisjoukkue johtaa Mestistä 11 pisteen erolla ennen toisena tulevaa Jukureita. Jukureilla toki on yksi peli vähemmän pelattuna.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen