HIFK:hon palannut fanien suosikki: ”Halusin haastaa itseni”

Helsingin IFK tiedotti eilen, että Siim Liivik palaa HIFK-paitaan. Sopimus kattaa loppukauden, sekä kaksi seuraavaa kautta. Liivikillä on myös mahdollisuus siirtyä ulkomaille tiettyjen ehtojen täyttyessä. Torstaina Liivik harjoitteli seuran mukana jo toisen kerran.

– Hyvä meininki, ja oli hauska taas päästä töihin ja hikoilemaan jätkien kanssa, Liivik totesi SuomiKiekko-sivustolle IFK:n aamujäiden jälkeen.

Liivik pelasi IFK:ssa kaudet 2008-2013 ja voitti seurassa Suomen mestaruuden keväällä 2011. Kauden 2012-2013 jälkeen mies siirtyi Espoon Bluesiin. Bluesissa tilille kertyi 128 runkosarjaottelua.

– Tällainen mahdollisuus ja haaste tarjoutui, ja nöyrin mielin tartuin sihen. Halusin haastaa itseni.

Rouhijana tunnettu Liivik on tehnyt 376 runkosarjaottelussa 109 pistettä ja kuluttanut jäähypenkkiä 635 minuuttia.

– Totuttua Siim Liivikiä tullaan näkemään. Pyrin tuomaan esiin omat vahvuuteni: loppuun asti pelaamisen ja kahden suunnan pelaamisen. Tuon tämän joukkueen käyttöön sen voitontahdon ja kaiken, mitä minussa on.

Lähtökohtaisesti IFK:n kärkisentterit ovat Corey Elkins, Teemu Ramstedt sekä Thomas Nykopp. Näin ollen Liivikille tarjoutuisi nelossentterin paikka.

– Pelipaikasta ei ole ollut vielä puhetta valmennnusjohdon kanssa. Pelipaikka tulee ansaita, niin kuin joka joukkueessa pitääkin.

HIFK on kerännyt pisteitä tasaisesti ja majailee sarjataulukossa neljännellä sijalla. CHL:ssä tie katkesi ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle.

– Tässä organisaatiossa tavoite on vain voittaminen, ja pelaajana pyrin tuomaan oman panokseni.

Joonatan Hakala, Helsinki
Twitter: @JoonatanHakala