HIFK-tähden telominen tuotti useamman ottelun pelikiellon

© Kuva: Ilari Savonen

HIFK:n tähtihyökkääjän Corey Elkinsin telominen tuotti lopulta kohtuullisen tuntuvan pelikiellon SaiPan hyökkääjälle Mikael Kuroselle.

Kuronen taklasi Liigan kurinpitäjän Sampo Liusjärven mukaan Elkinsiä niin, että tilanne tulkittiin päähän kohdistuneeksi taklaukseksi.

Tuloksena oli kolmen ottelun pelikielto.

– Seuraamusharkinnassa on otettu huomioon, että taklaustilanteessa Kurosella on vastuu siitä, ettei taklaus kohdistu taklattavaa pelaajaa päähän. Toisaalta katson, että kyse on pelitilanteeseen kuuluvasta taklauksesta ja että kyseessä ei ole tarkoituksellisesti päähän kohdistettu taklaus eikä kontaktissa ole käytetty kyynärpäätä. Edellä mainitut asiat huomioiden, taklaustilannetta kokonaisuutena arvioiden ja ottaen huomioon että Elkins loukkaantui, katson, että oikea seuraamus taklauksesta on kolmen ottelun pelikielto. Kurosella ei ole aiempaa kurinpitohistoriaa, Liusjärvi käy läpi kurinpitopäätöstä.

Kuronen ei saanut jäähyä itse ottelussa tapahtuneesta, mutta sai peräänsä HIFK:n hyökkääjän Micke-Max Åstenin, joka haastoi hänet tappeluun.

Elkins ei pystynyt pelaamaan peliä loppuun, mutta HIFK:n päävalmentajan Antti Törmäsen mukaan tiedossa ei pitäisi olla pitkää poissaoloa. Torstain Tappara-ottelussa Elkins ei ole kuitenkaan mukana.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.