OULU. Kärppien ja JYPin välisessä sunnuntain ottelussa tunteet kävivät ajoittain hyvin kuumina kaukalossa, mutta myös vielä ottelun jälkeen pukukoppikäytävällä.

Varsinkin muutamat tuomaripäätökset herättivät kovaa ihmetystä, joista yhdestä esille nousi paha lapsus.

JYPin toista maalia, mikä syntyi Henri Kannisen mailasta, katseltiin videolta, mutta siihen liittyi kummallinen juonenkäänne ainakin Kärppien maalilla torjuneen Antti Lehtosen mukaan.

– (Petr) Hubacek luisteli suoraan patjaan päin ja käännyin sen verran, että kiekko ehti mennä sitten sisään. Tuomari tuli kyselemään tai sanomaan, että katsoivat kiekon käyneen maalissa, mutta siinä oli virhe. Eivät muistaneet katsoa sitä, että siinä ajettiin päin, Lehtonen kävi läpi tilannetta pelin jälkeen.

– Ainakin tuomari siinä sanoi, että olisi pitänyt katsoa myös se (maalivahdin estäminen). En ihan tarkkaan muista kaikkea siitä hetkestä, mutta ainakin sen sanoi, että se oli virhe.

Myös yleensä varsin niukkasanaisesti tuomareista pelin jälkeen puhuva Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki viittasi kovasti kyseiseen tilanteeseen, kun puhe kääntyi tuomaripäätöksiin.

– Ei mekään onnistuttu (tänään), mutta eivät onnistuneet hekään. Toisessa maalissa tuli kontakti maalivahtiin ja sen jälkeen meni kiekko maaliin. Siellä oli monta sellaista tuomiota, joista olin eri mieltä.

– Voi olla, että ne menivät oikein, en minä tiedä, Marjamäki kommentoi.

Oli tuomarivirhe tai ei, Kärpät kaatui erityisesti siihen, ettei se saanut ohitettu mainiosti pelannutta JYPin maalivahtia Veini Vehviläistä kertaakaan hyvistä paikoista huolimatta.

Marjamäki olikin pettyneenä sunnuntain kamppailun jälkeen.

– En pystynyt valmistamaan joukkuetta sillä tavalla peliin kuin olisi pitänyt ja odotin enemmän. Tietenkin Vehviläinen oli erittäin hyvä maalissa, mutta ei se silti poissulje sitä, että me ei oltu ihan terävimmillämme.

Kärpät kärsi viikon aikana useamman avainpelaajan loukkaantumisen ja oli siipirikkoisena sunnuntain JYP-pelistä. Otteluruuhkasta tai vammoista Marjamäki ei kuitenkaan hakenut tekosyitä.

– Jos tämmöisiä ruvetaan höpöttelemään, että pelejä on liikaa, niin sitten ollaan ihan väärässä lajissa. Ihan turha keksiä noista mitään syitä.

– Moni tyytyy tuohon, mutta me ei tyydytä. Me tullaan tästä entistä vahvempana, Marjamäki vannoi.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen