JYP oli yksi seitsemästä suomalaisseurasta, jotka menivät jatkoon Champions Hockey Leaguen alkulohkoista. JYP oli lohkonsa toinen Frölundan jälkeen.

JYP-kapteeni Tuomas Pihlman oli hyvillään Ruotsin huippujoukkueen kanssa samassa lohkossa pelaamisesta, vaikka Frölunda löikin JYPin kahdesti.

– Kyllähän sen huomasi, että Frölunda on todella kova joukkue. Oli hyvä, että saimme pelata heitä vastaan. Näimme, missä itse menemme, mitä pitää tehdä paremmin ja missä asioissa olemme itse mukana touhuissa. Nämä ovat mahdollisuuksia, joita Liigan aikana ei tule. Silloin pelataan paljon samoja joukkueita vastaan, mutta nyt oli aivan erityylinen huippujoukkue vastassa, Pihlman sanoo SuomiKiekko-sivustolle.

JYP kohtaa pudotuspeleissä oman lohkonsa voittaneen TPS:n. Toissa kaudella JYP voitti CHL:n edeltäjän European Trophyn, mutta nyt ajat ovat luonnollisestikin erilaiset ja joukkue muuttunut rutkasti.

– Eihän ole montaa syytä, miksi sitä liigaa pelataan. Mennään pykälä kerrallaan eteenpäin, ja sitä kautta kiidetään mahdollisimman pitkälle, tuumaa Pihlman JYPin mahdollisuuksista CHL:ssä.

Pihlmanin kotimaan Liigaa ennakoiva haastattelu julkaistaan SuomiKiekko-sivustolla vielä ennen kauden alkua.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen