Venäläishyökkääjä Viktor Tihonov siirtyi heinäkuun alussa ensi kauden kattavalla sopimuksella pelaamaan Chicago Blackhawksiin.

27-vuotias Tihonov on aiemmin pelannut NHL:ssä, mutta mies ei onnistunut tekemään läpimurtoa silloisen Phoenix Coyotesin organisaatiossa. Viimeiset kaudet venäläinen on kuitenkin tehnyt hyvää jälkeä Pietarin SKA:ssa.

Venäläinen kuuluu tunnettuun kiekkosukuun, sillä miehen isä Vasili valmensi muun muassa San Jose Sharksin organisaatiossa. Mies valmensi myös Suomessa Ässissä ja Lukossa. Isoisä Viktor taas valmensi Neuvostoliiton ja Venäjän maajoukkueita vuodesta 1977 vuoteen 1994.

Nuori Tihonov myöntää Chicago Tribunen haastattelussa, että maineikas sukunimi on sekä etu että rasite.

– Siinä on plussia ja miinuksia. Se tuo paineita päästä odotusten edellyttämälle tasolle. … Paineet ovat kovat, toteaa Tihonov.

Venäläishyökkääjä kertoo myös tietävänsä isoisänsä maineen tiukkana valmentajana mutta toteaa, ettei tuntenut viime vuonna menehtyneen valmentajalegendan tuota puolta.

– Kerrotaan kaikkia tarinoita hänestä jonkinlaisena diktaattorina, ja olen varma, että hänen alaisuudessaan oli vaikeaa pelata. En kuitenkaan koskaan nähnyt hänestä tuota puolta.

– Kun minä tulin, hän oli jo käytännössä lopettanut valmentamisen ja tunsin hänet vain kotoa. Hän oli mahtava, rakastava ja huolehtiva isoisä.