Nouseeko isosta kaupasta esille yllättävä tarina NHL:stä? – ”Hänen alaisuudessaan urani parhaat vuodet”

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä Colorado Avalanche ja Buffalo Sabres tekivät NHL:n varaustilaisuuden läheisyydessä ison kaupan, jossa Sabres hankki itselleen tähtihyökkääjän Ryan O’Reillyn.

Samaisessa isossa kaupassa, jossa molempiin suuntiin liikkui useampi pelaaja, Avalanche sai itselleen muun muassa venäläishyökkääjän Mihail Grigorenkon.

Niinkään Grigorenko ei kaupassa noussut suuremmin esille, mutta hänen nappaaminen saattaa olla Avalanchelta mainio veto.

Sabresin organisaatiossa jo ison luottamuspulan keskellä rämpinyt Grigorenko, 21, pääsee nimittäin tutun valmentajana alaisuuteen, sillä Avalanchen luotsi Patrick Roy valmensi häntä aiemmin Kanadan juniorisarjan QMJHL:n joukkueen Quebec Rampartsin riveissä.

Grigorenko pelasi Royn alaisuudessa niin kausien 2011-2012 ja 2012-2013 aikana, varsin tuloksellisesti. Esimerkiksi ensimmäisellä kaudella Grigorenko iski 59 ottelussa 85 (40+45) tehopistettä.

– Minulla oli hänen alaisuudessaan urani tähän mennessä parhaat vuodet ja oli mahtavaa, että Patrick oli valmentajana. Hän opetti todella paljon asioita minulle niin kaukalossa kuin kaukalon ulkopuolella. En voi tarpeeksi kiittää siitä mitä hän on jo valmiiksi tehnyt minua varten, Grigorenko hehkutti Denver Postille.

– En malta odottaa mahdollisuutta sille, että hän on uudelleen valmentajani, venäläissentteri sanoi.

Roy puolestaan on tukenut Grigorenkoa vaikeiden aikojen keskellä ja puolustanut välillä pahastikin alisuorittanutta taitavaa hyökkääjää.

– Mielestäni hän oppii koko ajan. Jotkut pelaajat kehittyvät nopeammin kuin toiset. Olen varma siitä, että odotukset häntä kohtaan ovat erittäin korkealla Buffalossa, mutta Grigorenkolla on paljon taitoa ja peliälyä, Roy sanoi keväällä Buffalo Newsille.

Muutos aiempaan ei välttämättä tee hirveän huonoa Grigorenkolle. Yhteistyö Sabresissa toimineen päävalmentajan Ted Nolanin kanssa oli välillä varsin vastahakoista ja Nolan muun muassa täräytti Grigorenkosta kommentin, jonka mukaan venäläishyökkääjä olisi välinpitämätön.

Tulevalla kaudella Grigorenkolla on hyvä näyttöpaikka, kun hän teki yhden vuoden ja 675 000 dollarin jatkon Avalanchen kanssa.

LEIJONAT PUREE JENKKIÄ MATKALLA KULTAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️