Boston Bruins teki NHL:n vapaiden markkinoiden ensimmäisenä päivänä sopimuksen laitahyökkääjä Matt Beleskeyn kanssa. Viime kaudella Anaheim Duckissa hyökännyt Beleskey oli ennalta yksi markkinoiden kiinnostavimmista hyökkääjistä.

Beleskeyn kohdalla huhut hurjista palkkasummista voimistuivat, kun vapaat markkinat lähenivät. Huhut olivat tuomassa hänelle viiden miljoonan dollarin vuosituloja, mutta toisin kävi ja Beleskeyn tyytyminen oli viisivuotiseen sopimukseen, jonka keskimääräinen kausipalkka on 3,8 miljoonaa.

– En uskonut ollenkaan saavani viiden miljoonan palkkaa. Viisi miljoonaa on paljon rahaa. Olisin totta kai ottanut sen, jos joku sitä olisi tarjonnut. Olen kuitenkin tyytyväinen siitä sopimuksesta, jonka tein tänne ja siitä, että sopimuksessa on siirron estävä pykälä ja olen tyytyväinen myös sopimuksen numeroista ja siitä, että joukkue halusi minut tänne, Beleskey kommentoi sopimustaan Boston Heraldille.

Beleskeylle viiden miljoonan palkkasumma olisi voinut kuulostaa monien mielestä melko järjettömältä, sillä 27-vuotias kanadalainen teki viime kaudella uuden maaliennätyksen, joka nyt on 22, mutta ennen sitä hän oli kerran yltänyt yli kymmenen maalin (11), kaudella 2009-10. Yhteensä Beleskey on NHL-urallaan tehnyt 329 runkosarjaottelussa tehot 57+55=112.