NHL:n Stanley Cup -finaaleissa kolmas ottelu on vuorossa Suomen aikaan maanantain ja tiistain välisenä yönä, tällä kertaa Chicagossa, minne karavaani on siirtymässä Tampasta, missä pelattiin kaksi ensimmäistä ottelua.

Niissä Tampa Bay Lightning ja Chicago Blackhawks ottivat kukin yhden voiton, kun ensimmäisessä pelissä Blackhawks oli parempi lukemin 2-1 ja toisessa taas Lightning vei herruuden lukemin 4-3.

Kotiareenalleen nyt pääsevä Blackhawks saattaa tehdä muutoksia kokoonpanoonsa, sillä se on saamassa hiljalleen apuja loukkaantumistuvalta kehiin.

Pienistä vammoista viime aikoina kärsinyt Bryan Bickell on Blackhawksin päävalmentajan Joel Quennevillen mukaan palaamassa ”mahdollisesti” kehiin. Sama tilanne on puolustuksessa Trevor van Riemsdykin kohdalla.

– Hän saattaa pelata, Quenneville käytti muotoa jälkimmäisen kohdalla ja yhtyi myös Bickellin kohdalla samaan.

Mikäli van Riemsdyk pelaa kolmannessa finaalissa, on se hänen kevään ensimmäinen pudotuspeliottelu.

Samalla paikallisten lähteiden mukaan vaikuttaa hyvin todennäköiseltä, että tähtipelaajat Jonathan Toews ja Patrick Kane tullaan erottamaan eri ketjuihin seuraavaan peliin. Varsinkin Kanen osalta toinen ottelu oli umpisurkea, mihin toimittajat Ilari Savonen ja Antti Eteläaho pureutuivat toisen ottelun läpikäynnissään.

Sen sijaan suomalaispuolustajaa Kimmo Timosta on hyvin todennäköisesti turha olettaa olevan mukana pelaavassa puolustuskuusikossa ja hänellä paikka lienee edelleen katsomon puolella.

Maanantain ja tiistain välisenä yönä Blackhawksin ja Lightningin kolmas finaali alkaa kello 3.00.