Jarmo Kekäläisen johtama Columbus Blue Jackets on hankkinut riveihinsä Ruotsissa viimeisten vuosien aikana läpimurtoa tehneen nuoren puolustajan Dean Kukanin.

Kukan siirtyy NHL:ään Luulajasta, mitä hän on edustanut viimeisten neljän kauden ajan.

– Saimme tietoa siitä, että häntä kohtaan on kiinnostusta Pohjois-Amerikasta ja se on huomioitu myös hänen sopimuksessaan. Tieto diilistä tuli meille tänään, Luulajan GM Lars Bergström sanoi seuran tiedotteessa Kukanin lähtöön liittyen.

– On mahtavaa miten Dean on pystynyt kehittymään täällä ja saa nyt sitten mahdollisuuden. Tämä myös osoittaa sen, että tämä on hieno paikka kehittymiselle ja toivomme hänelle kaikkea onnea NHL:ään, Bergström jatkoi.

Viime kaudella CHL:n mestariksi yltäneen Luulajan paidassa Kukan iski SHL:n runkosarjassa tehot 3+10=13 yhteensä 52 ottelussa.

– Tuntuu niin mahtavalta nyt. NHL on ollut aina unelmani. Nyt kun mahdollisuus tuli eteeni, niin päätin tarttua siihen ja hypätä kohti Pohjois-Amerikkaa, Kukan itse mietti lähdön yhteydessä.

– Nautin todella paljon ajastani Luulajassa. Seuraava kausi olisi ollut viides peräkkäinen täällä ja tuntui kuin olisin kehittynyt jokaisella kaudella. Lähden todella iloisin mielin ja ehkä kenties joskus vielä tiet kohtaavat, Kukan jatkoi.

21-vuotias Kukan edusti myös kevään Tshekin MM-kisoissa Sveitsiä. Kolmessa pelaamassaan ottelussa hänelle ei merkattu tehopisteitä.