Jälleen karmea tuomarifarssi! – Leijonilta vietiin maali, ihmeellisen jäähyn aikana Tshekki johtoon

© Kuva: Getty Images

PRAHA. Leijonat joutui taas melkoisen tuomarifarssin keskelle MM-kisoissa.

Tappiolla ollut Tshekki tuli ensin tasoihin, kun ylivoimalla Jaromir Jagr nosti kiekon kattoon maalin kulmalta. Ylivoima oli tullut Anssi Salmelan köykäisen jäähyn myötä, sekä ylivoiman aikana Leijonien Joonas Kemppaisen maila huitaistiin käsistä varsin härskillä tavalla.

Tätä kautta Tshekille tuli paljon tilaa jäälle ja Jagr hyödynsi tämän.

Perään Leijonat pisti kuitenkin kiekon sisään, mutta se hylättiin ja yhtäkkiä Petri Kontiola löysi itsensä jäähyaitiosta hyvin ihmeellisellä tavalla. Kontiola kaadettiin tilanteessa, minkä yhteydessä hän valui Tshekin maalivahdin Ondrej Pavelecin syliin. Tämä kääntyi kuitenkin Kontiolan jäähyksi.

Neljällä kolmea vastaan pelatessa Tshekki hyödynsi tilanteen ja Jan Kovar pamautti illan toisellaan Tshekin 3-2-johtoon.

Leijonien riveissä tuomariratkaisut herättivät kovasti ihmetystä vaihtopenkin puolella. Leijonien kapteeni Jussi Jokinen kävi useamman kerran ihmettelemässä ottelun venäläispäätuomareiden ratkaisuja.

Ottelun päätuomarit ovat venäläiset Konstantin Olenin ja Roman Gofman.

Jo aiemmin tuomaritoiminta on ollut kovasti pinnalla, kun tiistaina Venäjä-pelissä Leo Komaroville tuomittiin ulosajo täysin puhtaasta taklauksesta. Varmaa on se, että asiasta riittää puhetta myös tämän illan lopulla vielä. Ja paljon.

Ilari Savonen, Praha
Twitter: @ilarisavonen


500% talletusbonus: 10€ talletuksella 60€ pelirahaa! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10€.
  3. Saat bonuksen ansiosta heti 60€ pelirahaa!