KHL:n mestaruus jäi suomalaishyökkääjä Jonas Enlundilta ja hänen edustamaltaan Sibir Novosibirskilta haaveeksi, kun se hävisi itäisen konferenssin finaalin AK Bars Kazanille otteluvoitoin 1-4.

Lauantaina pelattu viides ottelu päättyi Kazanille jatkoajan jälkeen 1-0.

– Tasaista vääntämistä oli taas. Kazan sai yhden tehtyä, ja sillä tuli sitten voitto. Tämä oli tyypillistä playoff-kiekkoa, jossa molemmat puolustivat hyvin, Enlund kertoi ottelun jälkeen SuomiKiekko-sivustolle.

[nosto tasoitus=”oikea”]Tämä oli tyypillistä playoff-kiekkoa, jossa molemmat puolustivat hyvin[/nosto]Koko ottelusarja oli erittäin tasainen ja vähämaalinen. Kazan voitti kolme ensimmäistä ottelua maalein 2-0, 2-1 ja 2-1. Neljännen vei Sibir jatkoajalla 1-0, ja viidennen siis Kazan niin ikään jatkoajalla 1-0.

– Joukkueilla oli erinomaiset maalivahdit, ja molemmat pelasivat hyvää ja tiivistä puolustuspeliä. Hyökkäysalueella oli tila todella vähissä, Enlund kuvaili konferenssifinaaleja.

Enlundin mukaan Kazanilla on olemassa kaikki eväät mestaruuteen.

– Kazanilla on kasassa viime kautta parempi jengi. Se pelaa hyvin joukkueena, ja niillä on hyvä maalivahti. Se on kombinaatio, jolla mestaruuksia voitetaan.

Enlund oli luonnollisesti pettynyt ottelun jälkeen, mutta kokonaisuutena Sibirin kausi oli hänen mielestään hyvä. Miehen oma sopimus seuran kanssa loppuu nyt päättyneeseen kauteen ja tulevaisuus on auki.

– Runkosarjan kakkostila ja konferenssifinaali on hyvä suoritus. Olo on nyt pettynyt, mutta pitää kuitenkin olla tyytyväinen siihen mitä ollaan saavutettu.

– Ensi kausi on ihan auki. Istutaan rauhassa alas ja katsotaan mitä ensi vuosi tuo tullessaan, Enlund totesi.

Marina Mukhametzyanova, Kazan