TAMPERE. Kärpät onnistui ryöväämään maukkaan voiton toisesta finaalista Tampereelta, kun tshekkilaituri Ivan Huml täräytti oululaisjoukkueella 3-2-vierasvoiton ensimmäisessä jatkoerässä.

Tappara johti peliä kolmannen erän alussa vielä 2-0, mutta ensin Joonas Donskoi toi Kärpät maalin päähän ja muutamaa minuuttia myöhemmin Huml iski rystyltä vierailijat tasoihin.

Jatkoerässä Kärpät hallitsi kenttätapahtumia ja Huml pääsi lopulta ohittamaan Tapparan veräjänvartijan Juha Metsolan.

– Ei ole koskaan helppoa tässä hallissa tulla takaa ohi. Sitäkin kautta tämä oli erittäin iso voitto meille, illan ratkaisija Huml hehkutti pelin jälkeen.

– Tappara oli erittäin vahva alussa, mutta sitten pelin loppupuolella olimme parempi joukkue. Tietenkin saimme tarvittavan pompun lopussa ja sitä kautta ison voiton.

Humlin omalla kohdalla pudotuspelit ovat olleet tähän mennessä luvalla sanoen nihkeät.

Mutta.

– Todella hiljaiset ovat olleet, se täytyy myöntää. Joskus se vain menee niin, mutta nyt tuli pari hyvää pomppua, mitkä pystyin hyödyntämään. Mutta kaikista tärkeintä on se, että pudotuspelit ovat yhtä käynnissä ja on aikaa vielä, tshekkilaituri mietti.

Jo tältäkin kannalta ratkaisumaali tuntui erittäin hyvälle.

– Näin siinä vain, että kiekko oli menossa maalille ja siinä tuli iso ripari minulle. Sain sen kämmenelle ja onneksi pystyin osumaan kiekkoon niin, että se nousi tarpeeksi ylös. Kaverin molarilla ei ollut sitten paljoa mahdollisuutta siihen. Oli iso maali myös minulle.

Matka jatkuu nopeasti, sillä seuraava peli on luvassa jo lauantaina kello 16:00. Siitä ei kuitenkaan irtoa minkäänlaista selittelyä kehiin.

– Matka toki vaatii veronsa, mutta tilanne on sama kaikille. Se ei ole jotain sellaista, mistä valitamme. Seuraava peli alkaa jo neljältä ja ei ole paljoa lepoa, mutta nämä ovat pudotuspelit.

– Näin se vain menee, Huml mietti.

Ilari Savonen, Tampere
Twitter: @ilarisavonen