Sport nappasi hurjat tehot Italiassa mättäneen jenkkipakin

© Kuva: Juha Tamminen

Vaasan Sport on jo julkaissut yhden kiinnostavan hankinnan tulevaksi kaudeksi.

Seura kertoi nimittäin solmineen sopimuksen puolustaja Jake Newtonin kanssa.

191-senttinen ja 93-kiloinen puolustaja pelasi tällä kaudella 39. ottelua Italian pääsarjassa tehopistein 24+28=52. Leftiltä laukova Newton voitti sarjan puolustajien piste- ja maalipörssin, sekä oli oman joukkueensa Gherdëinan tehokkain pelaaja.

Newton on ammattilaisurallaan pelannut Anaheimin ja Coloradon NHL-organisaatioissa, sekä aikaisemmin yhden kauden Italian kakkostasolla.

Varaamattomana pelaajana NHL-sopimuksen Anaheimin kanssa 2010 allekirjoittanut raamikas puolustaja on urallaan pelannut yhteensä 97. AHL-ottelua, joissa on syntynyt tehot 5+15=20. ECHL:ssä Newton on esiintynyt 39. ottelussa tehoin 12+17=29.