SaiPalle ykköstykki takaisin kokoonpanoon – ykkösvahdin paluu auki: ”Uskon että pian”

© Kuva: Juha Tamminen

OULU. Liigan puolivälieriin 1. kierroksen kautta selvinnyt SaiPa saa vastaansa perjantaina alkavassa sarjassa Kärpät, joka vei runkosarjan ykkössijan nimiinsä lopulta selvällä erolla muihin.

SaiPa puolestaan selvitti lopulta ilman hirveän suuria ongelmia Ässät, joka kaatui 1. kierroksella voitoin 2-0.

Samalla lappeenrantalaisjoukkue vältti vielä tiistaina pelaamisen, mikä tarjosi joukkueelle useamman lepopäivän ennen puolivälierien alkua.

Sille SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen antaa kovasti arvoa.

– Jatkettiin kuitenkin heti runkosarjan jälkeen ja oli vielä tiukka kuten myös intensiivinen viikonloppu siinä. Varmasti olisi vienyt mehuja vielä enemmän jos olisi pitänyt vielä tiistaihin ladata ja mennä silloin. Mutta muuten taas saatiin kaksi oikein hyvää peliä tuohon, mitkä olivat fyysisiä ja joukossa oli sellaisia tarkan pelaamisen eriä. Saatiin hyviä kokemuksia, saatiin energiaa vapautettua ja saatiin itseluottamusta, Tirkkonen kävi läpi SuomiKiekko-sivustolle mennyttä tiivistäen:

– Oli kyllä hyvät pelit meille.

– Pelattiin hyvin kärsivällisesti ja järkevästi silloin kun piti ja oltiin valmiina myös pelaamaan fyysisesti. Toki oli siellä monenlaisia vaiheita noissa peleissä, mutta meillä se ajatus ja focus omaan tekemiseen pysyi hyvin kasassa koko ajan. Se oli hyvä juttu ehdottomasti, Tirkkonen pohti.

Nyt sitten vastaan asettuu Kärpät, jonka SaiPa tuntee varsin hyvin. Onhan joukkueilla takana viime kevään välieräsarja, useita runkosarjakamppailuja tällä kaudella sekä myös Mestarien liigasta eli CHL:stä kohtaamisia.

SaiPalle Kärpät on nimenomaan iso haaste.

– Hyvillä mielillä lähdetään kohti tuota ja hienoa, että saatiin tämmöinen mahdollisuus. Vastus on varmasti kovimmasta päästä tällä hetkellä mitä sarjasta löytyy. Ollaan valmiita siihen, että kaadetaan Kärpät, Tirkkonen sanoo luottavaisena.

Kokoonpanon saralla SaiPalle tapahtuu kaksi isoa muutosta 1. kierroksen Ässät-sarjaan verrattuna. Ykkösvahti Jussi Markkanen ei ole mukana ollenkaan Oulussa, vaan maalilla torjuu Andreas Bernard. Hyökkäykseen puolestaan tulee merkittävä lisä mukaan.

Dave Spina palaa takaisin mukaan ja Markku Flinck jää hyökkäyksestä pois. Muuten mennään samalla mitä oli aiemmin kenttäpelaajien suhteen.

Spina oli sivussa molemmista Ässät-sarjan kamppailuista. Runkosarjassa hän oli SaiPan selvästi paras pistemies tehoilla 19+25=44.

Markkasen tilanne on Tirkkosen mukaan vielä auki sen suhteen, että milloin hän palaa taas keltapaitojen vahvuuteen.

– Elämme sen tilanteen kanssa päivä kerrallaan ja vaikea lähteä ennustamaan, että missä vaiheessa Jussi on pelikunnossa ja takaisin kehissä. Mutta uskon, että pian.

Mutta luotto on kova perjantaina tolppien välissä olevaan Bernardiin.

– Andy sai runkosarjan lopussa hyviä kokemuksia ja oli siellä muun muassa voittamassa Kärpät, kun pelasimme heitä vastaan Lappeenrannassa. Pelasi muutenkin monta peliä hyvin ja oli huono juttu, että hän tietyllä tavalla pääsi takaisin omalle tasolleen. Kyllä me luotetaan häneen ihan 100-prosenttisesti.

Kärppien ja SaiPan välisen sarjan ensimmäinen kohtaaminen käynnistyy perjantaina Oulussa kello 18:30. Ottelu on nähtävillä Nelonen Pro 2 -kanavalla sekä Ruutu-palvelussa.

Muut ennakkojutut Liigan puolivälieriin liittyen:

Puolivälierät: Kärpät-SaiPa – lähtökohdat ja avainpelaajat
Puolivälierät: Tappara-HIFK – lähtökohdat ja avainpelaajat
Puolivälierät: Lukko-KalPa – lähtökohdat ja avainpelaajat
Puolivälierät: JYP-Blues – lähtökohdat ja avainpelaajat

Ilari Savonen, Oulu
Twitter @ilarisavonen