Kaupatulla NHL-tähdellä tuli hurja kiire uuden seuran otteluun – ”Se oli pitkä päivä”

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiensiin Edmonton Oilersista maanantaina siirtynyt puolustaja Jeff Petry joutui kiirehtimään toden teolla ehtiäkseen uuden seuransa otteluun.

Petry, 27, joutui matkustamaan paljon ehtiäkseen Montrealin maanantain ja tiistain välisen yön (Suomen aikaa) vierasotteluun San Jose Sharksia vastaan. Ensin hän lensi 2500 kilometriä Edmontonista San Joseen, jossa hän liittyi uuden joukkueensa mukaan vain 90 minuuttia ennen kiekon putoamista jäähän. Matka alkoi lähes välittömästi sen jälkeen, kun hän oli saanut kuulla siirtyvänsä uuteen seuraan.

– Minun piti vain pakata kassini Edmontonissa ja järjestää tapaaminen jonkun kanssa lentokentällä jotta voisin jättää matkatavarani (ruumaan), Petry sanoi Montrealin verkkosivuilla.

– Venyttelin vähän ja sitten olikin jo aika alkulämmöille. Se oli pitkä päivä, reilut 18 minuuttia San Josea vastaan pelannut puolustaja jatkoi.

Raskaasta päivästä huolimatta pelaajan esitys tyydytti Montrealin päävalmentajaa Michael Therrieniä.

– Pidin todella näkemästäni. Hän luistelee todella hyvin. Hän tekee hyviä ykkössyöttöjä. Hän oli mukana pelissä, Therrien ylisti ottelun jälkeen.

– Näissä olosuhteissa hänen oli raskasta pelata, mutta pidin todella siitä mitä hänestä näin, luotsi jatkoi.

Petry uurasti samassa kentässä enimmäkseen veteraanipelaajien Sergei Goncharin ja Tom Gilbertin kanssa San Josea vastaan. Hän oli pelannut Gilbertin kanssa aikaisemminkin Edmontonissa.

– Tomin kanssa pelaaminen todella auttoi minua. Pelasin hänen kanssaan vähän muutama vuosi sitten, Petry sanoi.