Suomalainen agentti puolustaa KHL-suojattiaan: ”Pelottelua ja uhkailua!”

© Kuva: www.hawk.ru

KHL-seura Neftehimikissä pelaavan suomalaisvahdin Ville Kolppasen tilanne on hieman ihmeellinen. Veskari laitettiin loppuvuodesta siirtolistalle, mutta kauppoja ei lopulta syntynyt. Ei, vaikka agentti Krister Kaukisen mukaan kaksi eri venäläisjoukkuetta oli halukkaita Kolppasen palkkaamaan (uutinen).

Kummalliseksi suomalaistorjujan aseman nykyseurassa tekee se, että päävalmentaja Vladimir Krikunov on toistuvasti esittänyt mitä mielikuvituksellisimpia väitteitä venäläismediassa. Kaukinen vahvistaa SuomiKiekko-sivustolle, että väitteissä ei ole mitään perää.

– Ensin ilmoille tullut uutinen Kolppasen muka pitämästä lakosta oli koominen väite. Sen jälkeen valmentaja väitti Villen tekaisevan loukkaantumisiaan (uutisemme). Ja tämä viimeinen oli kaiken huippu, Kaukinen ilmoittaa.

Kolppasen agentti viittaa uutiseen, jossa Neftehimik-koutsi ylpeili medialle ”huijanneensa” maalivahtinsa pelaamaan laittamalla juuri ottelun alla pelivuorossa olleelle juniorivahdille kipsin käteen.

– Villelle sanottiin jo päivää ennen tuota ottelua, että hän pelaa. Sillä junnulla on ollut kesästä saakka käsi aina välillä paketissa. Villeä tämä tilanne ottaa päähän. Hän saa viestejä tutuiltaan, jotka kyselevät huolissaan, että mikä on oikeasti tilanne, Kaukinen raportoi.

”Kari Heikkilä pois ja takaisin kivikaudelle”

Kolppasen edustaja painottaa, että aluksi päävalmentajan jutut menivät niin yli, että ne naurattivat. Nyt on kuitenkin menty liian pitkälle.

– Tämä kaikki on järjetöntä paskaa. Käytössä on vanha neuvostoliittolainen tapa: pelottelua ja uhkailua! En tiedä, mitä Krikunov tällä kaikella haluaa saavuttaa, mutta samaa potaskaa tämä on kuin muitakin ulkomaalaisia kohtaan. Mies elää vielä vanhoilla opeilla.

Tilanne on muuttunut oleellisesti siitä, kun Kari Heikkilä vielä oli joukkueen peräsimessä.

– Kake (Heikkilä) alkoi modernisoida seuran toimintaa. Nyt kun hän on poissa, niin palattiin takaisin kivikaudelle.

Kolppasella on vielä ensi vuosikin sopimusta Neftehimikin kanssa jäljellä. Maalivahdin agentti ei lähde arvuuttelemaan, miten yhteiselo venäläisluotsin kanssa jatkuu vai jatkuuko lainkaan.

– En osaa sanoa Krikunovin tämänhetkisestä asemasta, en ole kuullut siitä huhujakaan. Venäjällä asiat voivat tapahtua nopeastikin ja kai kaikilta niitä voittoja kaivataan, Kaukinen analysoi.

– Toisaalta Krikunov on ennenkin saanut seurasta kenkää ja aina mies vaan kalastetaan takaisin. Joku tarpeeksi korkeassa asemassa oleva hänet sinne aina haluaa.

Pekka Franck (Twitter @PekkaFranck)