Suomalaisen jalkapalloilun kuningas, Jari Litmanen, on matkustanut Kaliforniaan juhlistaakseen jääkiekkolegenda Teemu Selänteen paidan jäädytystä. Litmanen ja Selänne tuntevat toisensa hyvin – ja ovat kohdanneet niin kaukalossa kuin jalkapallokentällä aikoinaan.

– Oma ensimmäinen muistoni Teemusta on futismatsista. Olimme noin kymmenen ja joukkueeni Lahden Reipas osallistui E-junioreiden SM-turnaukseen Tampereella. Yksi vastustajista oli EJK:n joukkue Espoosta, Litmanen muistelee SuomiKiekko-sivustolle.

– Muistan hyvin EJK:n nopean ja laihan hyökkääjän, Teemun. Maalissa oli sitten vähän isokokoisempi Selänne, Teemun veli Paavo. Tuolloin oli yleistä, että talvella pelattiin lätkää ja kesällä futista, joten muutama kohtaaminen tuli.

Litmanen pelasi aktiivisesti jääkiekkoa suhteellisen pitkään. Juonikas sentteri ruokki syötöillään Marko Jantusta Kiekko-Reippaan aikoina.

– Pelasin 14-vuotiaaksi asti. Lopulta valinta piti tehdä ja minä valitsin futiksen, Teemu kiekon. Olen aika varma, että tuo nopea ja laiha hyökkääjä olisi tehnyt kovan uran myös pallon kanssa, Litmanen sanoo.

Teemu Selänteen tulevaa paidan jäädytystä Litmanen odottaa innolla ja suurella kunnioituksella.

– On upeaa päästä seuraamaan Teemun juhlapäivää Anaheimissa. Teemu Selänne on tämän kunnianosoituksensa täysin ansainnut, Litmanen arvioi.

– Edessä on erityinen ilta Teemulle, hänen läheisilleen ja myös koko suomalaiselle jääkiekolle sekä urheilulle.

Christos Zavros
Twitter @CZavros