Teuvo Teräväinen on tehnyt AHL:ssä joulukuussa 11 ottelussa tehot 3+7. Kulunut kuukausi on ollut Teräväisen paras AHL:ssä. Chicago Blackhawksin farmijoukkueen Rockford IceHogsin valmentaja Ted Dent kehuu suomalaishyökkääjän otteita.

– Viime aikoina hän on parantanut peliään. Kamppailu- ja kilpailutaso pitää olla korkea joka ilta. Se on kova vaatmius ja tämä on kova liiga. Kiekosta pitää taistella lujaa, kun sinulla ei ole sitä, Dent sanoi ESPN Chicagolle.

Teräväinen koki pettymyksen ennen NHL-kauden alkua, kun hän ei mahtunut Chicago Blackhawksin ryhmään. Dent sanoo Teräväisen pääseen pettymyksen aiheuttaman töyssyn ylitse.

– Ehkä hän on henkisesti päässyt sen yli. Hän myös tuntee joukkuekaverinsa paremmin. Hän on pelannut heidän kanssaan nyt kolme kuukauttta. He ovat hyvä ryhmä ukkoja.

Dent kehui ESPN Chicagolle erityisesti Teräväisen puolustuspelaamista. Hyökkäyspäässä suomalaislupaus on saanut käyttöönsä erivapauksia.

– Taitaville kavereille pitää antaa vapauksia. Emme yritä mutkistaa asioita liikaa. Yritämme kuitenkin pelata joukkuepeliä ja yritämme kaikki olla samalla sivulla tiettyjen asioiden kanssa, Dent totesi.