Kanadan ja USA:n maalivahdit ovat spottivalojen kohteena nuorten MM-kisoissa.

Ennen kisojen alkua suurimman mediahuomion saattoi varastaa sellaiset huippulupaukset kuin Connor McDavid tai Jack Eichel. Tosiasia kuitenkin on, ettei Kanadan tai USA:n menestys riipu pelkästään näiden hyökkääjien onnistumisista.

Vaahterapaitojen maalivahti Zachary Fucale ja USA:n tähtinuttua kantava veskari Thatcher Demko ovat avainasemassa.

– Fucalen ja Demkon ympärillä oleva paine on uskomaton, eräs johtava pelaajatarkkailija kuvaili tilannetta Sportsnetille.

Nuorten vahtien otteita seurataan tarkasti ensinnäkin siksi, että kisat pidetään Kanadassa. Toinen merkittävä seikka liittyy viime kisojen pettymykseen. USA tippui jo puolivälierissä Venäjää vastaan, Kanada puolestaan hyytyi välierissä Nuorten Leijonien käsittelyssä jääden lopulta neljänneksi.

– Näiden joukkueiden maalivahtipeli oli huonoa viime vuonna. Heillä olisi ollut mahdollisuus finaaliin, jos maalivahtipeli olisi ollut kunnollista. Se ei ollut sitä, scoutti tähdentää.

Fucalen ja Demkon taival painekattilassa alkoi hyvin, vaikka Demko joutuikin antautumaan jo toisella peliminuutilla Suomea vastaan. Lopulta Demko ryhdistäytyi ja johdatti tähtipaidat 2-1-voittoon rankkareilla.

Kanada puolestaan murjoi avauksessaan Slovakian peräti 8-0 Fucalen napatessa nollapelin 12 torjunnalla.