Kanadan maalivahtina Suomea vastaan maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa pelaa Zachary Fucale. Fucale oli myös maalissa viime vuonna, kun Kanada koki Suomen tarjoaman selkäsaunan välieräkamppailussa. Nuoret Leijonat marssi tuolloin finaaliin puhtaalla 5-1 voitolla.

– En sano, että se olisi tuoreena muistissani, mutta totta kai muistan mitä tapahtui ja olen oppinut siitä. Se (tappio) toimii takuulla motivaattorina maanantain ottelussa, Fucale sanoi NHL.comille.

Kanada on aloittanut kisat kahdella nollapelillä. Fucale torjui nollat Slovakiaa vastaan ja Eric Comrie puolestaan Saksaa vastaan. Fucalen nollapeliin vaadittiin 12 torjuntaa, kun taas Comrie torjui 17 kertaa.

– Nämä eivät ole helppoja päätöksiä. Se miten he ovat pelanneet, ei ole jättänyt meille paljoa tilaa taktikoinnille, joten me vain ajattelimme, että Zach on ansainnut tämän pelin. Keskustelimme valmennuksen kanssa asiasta ja päätimme niin, Kanadan päävalmentaja Benoit Groulx selvitti Fucalen valintaa aloittavaksi maalivahdiksi.

Montreal Canadiens on varannut Fucalen NHL:ään vuonna 2013, joten kanadalaisvahti pelaa kisoissa mahdollisessa kotikaukalossaan.

Kandan ja Nuorien Leijonien ottelu alkaa ensi yönä kello 03 Suomen aikaa.