HIFK mukana Movemberissa: ”Mykistävä näky loppukuusta”

HIFK lähtee joukkueen voimin tukemaan miesten terveyttä edistävää hyväntekeväisyyskampanjaa Movemberia.

– En ole ihan varma onko ihan 100% osanotto, mutta siihen pyritään. Ollaan ylpeitä siitä, että koko jengi lähtee siihen mukaan ja saadaan asialle näkyvyyttä. Se vaikuttaa siihen että ihmiset tietää asiasta paremmin ja saadaan rahaa kerättyä hyvän asian puolesta, HIFK:n hyökkääjä Matti Lamberg toteaa.

Tämän vuoden kampanjassa Lamberg odottaa paljon omilta joukkuetovereiltaan. Erityisesti konkaripakki Toni Söderholmin suhteen on isot viiksenkasvatukselliset odotukset.

– Söde veti itsensä kokonaan kaljuksi leukaperiä myöden, mutta jätti vähäksi aikaa viikset. Oli aika komeat ja lupaavat. Sieltä voi tulla aika mykistävä näky loppukuusta.

Lambergin työpaikalla eli kotimaisessa Liigassa tapahtui muutoksia täksi kaudeksi, kun Jokerit lähti KHL:ään ja Sport nostettiin Mestiksestä Liigaan.

– Nämä tapahtumat ovat yleistä jääkiekon näkyvyyttä lisänneet. Paljon kirjotetaan jääkiekosta. Välillä negatiivista ja välillä positiivista. Pääasia kuitenkin, että kirjotetaan ja puhutaan. Vaasa on siinä mielessä hyvä lisä, koska siellä on kulttuuria ja hienot fanit. Vaasa tuo varmasti oman lisämausteen Liigaan. Ensimmäinen vuosi on aina hankala, niin se oli KalPallakin silloin kun se nousi. Uskon, että pidemmässä juoksussa saadaan hyvä väriläiskä Liigaan, Lamberg päättää.