Maaliskuun 8. päivä vuonna 2004 oli päivä, jolloin nuoren kanadalaiskiekkoilijan Steve Mooren elämä ja kiekkoura sai täyskäännöksen. Mooren edustama Colorado Avalanche pelasi kyseisenä iltana Vancouver Canucksia vastaan Vancouverissa.

Tappeluiden värittämän ottelun kolmannessa erässä Mooren ollessa kentällä, Canucks lähettää kentälle Todd Bertuzzin. Bertuzzi koittaa haastaa Mooren, joka oli saman vuoden helmikuussa telonut Canucks-tähti Markus Näslundin, tappeluun, mutta Moore ei halua sitä.

Bertuzzi lähtee luistelemaan Mooren perään, repii tätä paidasta ja iskee takaapäin Moorea leukaan. Coloradon hyökkääjältä lähtee taju. Moore ja Bertuzzi kaatuvat jäähän yhdessä Avalanche-pelaaja Andrei Nikolishinin ja Canucks-hyökkääjä Sean Prongerin kanssa. Moore jää kaikkien alle.

Kaiken tämän tapahtuneen seuraksena Moorelta murtuu kolme niskanikamaa, hän saa haavoja kasvoihin ja aivotärähdyksen. Moore ei pystynyt enää pelaamaan rakastamaansa jääkiekkoa.

Mooren ja Bertuzzin välillä riideltiin tapahtuneesta oikeudessa monia vuosia, mutta nyt asiasta on päästy sopuun. Lopullinen asiakirja sovusta allekirjoitettiin torstaina.

– Mikään ei korvaa menetettyä unelmaani, mutta olen iloinen, että perhettäni ei paina enää oikeuskäyntien aiheuttama taakka. Olen kiitollinen, että voin siirtyä elämässäni eteenpäin, Moore kommentoi sopua Associated Pressin mukaan.

– Vaikka pelaajaurani loppui lyhyeen, rakkauteni jääkiekkoa kohtaan ei ole ikinä hävinnyt, 35-vuotias Moore jatkoi.