Liigan tiistain kierroksella esille nousi niin HIFK:n tylyt lukemat Sportia vastaan, vähäiset katsojaluvut kuin myös erikoiset tuomariratkaisut.

Lahdessa kovasti puhutti uuden ”slew-footing” -sääntötulkinta, kun Vili Sopanen lensi suihkuun kyseisen säännön turvin. Sopanen kampitti Ässien Jake Hansenin, mutta takajalkaa käytettyään lopputuloksena oli uudehkon säännön myötä ulosajo.

Jyväskylässä taas Mikko Viitanen lensi käytöskympille huumoristisesta heitosta, mikä ei aivan uponnut ottelun päätuomaristolle.

Tampereella taas Kärppien vahvistuksen Nicolas Deschampsin käytöskympin takaa nousi erikoisempi taustatarina esille.

– Deschampsin mukaan hän oli sanonut päätuomarille, että olipa kova tuomio. Siitä kymppi. Voi vähän toinen päätuomari (Lassi) Heikkinen katsoa peiliin, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoi tilanteesta YLE Puheen haastattelussa.