Bostonin ja Montrealin välisessä pudotuspeliottelussa tehtiin torstaina historiaa. Sitä teki Tuukka Raskin joukkuetoveri Matt Fraser, joka iski ottelun ainoaksi jääneen maalin jatkoajan toisella minuutilla. Aamulla farmista nostetun Fraserin nouseminen ratkaisijaksi yllätti kaikki.

Vielä viikonloppuna Bruinsin farmissa, Providencessa, AHL:n pudotuspelejä pelannut Fraser teki runkosarjassa vain kaksi maalia. Torstaina syntynyt jatkoaikamaali oli 23-vuotiaan laiturin ensimmäinen pudotuspelimaali.

Fraserista tuli maalin myötä lisäksi ensimmäinen pelaaja koskaan, joka on tehnyt samalla kaudella sekä NHL:n että AHL:n pudotuspeleissä jatkoajalla voittomaalin. Huhtikuun lopussa Fraser ratkaisi AHL:n ensimmäisellä kierroksella Providencelle ottelun Springfieldiä vastaan jatkoerässä.

– On vaikuttavaa, että kaveri, joka ei ole viettänyt kaudella paljon aikaa kanssamme, tulee tänne ja täyttää roolinsa tällä tavoin, Bostonin Zdeno Chara hehkutti seuran verkkosivuilla.

Boston tasoitti sarjan Montrealia vastaan 2-2:een. Nollapelin pelannut Rask torjui Bruinsin maalilla 33 kertaa. Nolla oli Raskin pudotuspeliuran viides 44 ottelussa.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala