Tshekin riveistä löytyy muutamia Suomestakin tuttuja pelaajia, joista yksi on mutkan Kärpissä toissa kaudella tehnyt Michal Vondrka.

Jo useammat MM-kisat pelannut Vondrka on pelannut hieman maltillisemmassa roolissa tämän kevään Tshekin joukkueessa, joka ylsi välieriin voitettuaan USA:n puolivälierissä niukasti lukemin 4-3.

Se oli iso voitto Vondrkan mielestä koko joukkueelle.

– Puolivälierät tekevät kuitenkin ison eron onnistumisen ja epäonnistumisen välille, jos miettii koko turnausta. Sillä tavalla se oli totta kai erittäin tärkeä meille ja toivottavasti jatkamme voittojen tiellä myös Suomea vastaan, Vondrka mietti SuomiKiekko-sivustolle.

Lauantaina vastassa on siis Leijonien nippu, johon Vondrka pääsi tutustumaan hieman jo aiemmin Ruotsin EHT-turnauksessa sekä myös torstaina sen jälkeen, kun Tshekin oma peli oli pelattu.

– Näin Suomen ja Kanadan pelin, missä vauhtia riitti paljon koko ajan. Suomella onkin paljon hyviä luistelijoita ja sitä kautta paljon nopeutta. Monta taitavaa pelintekijää. Mutta saa nähdä, että minkälainen peli on luvassa. Jännää varmasti on.

Jos on ollut Leijonilla haasteita jäähyilyn kanssa, samaan liittyy painotus myös Tshekillä.

– Tuollaisessa kamppailussa niiden kanssa saa olla todella tarkkana ja niitä ei vain yksinkertaisesti voi ottaa. Nuo tilanteet ovat nousseet kuitenkin niin suureen rooliin täällä, kun ylivoimalla on tehty paljon maaleja koko ajan.

Leijonia vastaan Vondrka kohtaa useamman vanhan seuratoverin, kun Leijonien osalta Kärpissä Vondrkan kanssa samaan aikaan pelasivat sekä puolustaja Atte Ohtamaa että hyökkääjä Miikka Salomäki. Myös Pekka Rinne pyöri samaan aikaan kesäharjoitusten yhteydessä Kärppien kanssa jäällä, kun Vondrka pelasi Oulussa.

– Näimme itse asiassa Tukholmassa Ohtamaan kanssa, kun pelasimme muutenkin siellä vastakkain EHT-turnauksessa. Näin myös siellä nuoremman pakin Kärpistä, Ville Pokan. Hauskaa tulee olemaan varmasti sen suhteen, kun pääsee pelaamaan noita tuttuja pelaajia vastaan. Varmasti tulen moikkaamaan ja heittämään vähän juttua.

– Ja eiköhän se mene niin, että saamme hyvän väännön aikaiseksi, kovaa taistelua ylipäätänsä, tshekkihyökkääjä ennakoi.

Tshekin ja Suomen peli alkaa lauantaina kello 18.45.

Ilari Savonen, Minsk
Twitter: @ilarisavonen