Ruotsin takalinjoilla luutivan Tim Erixonin valmistautuminen pronssipeliin ei ollut ihan parhaasta päästä.

Hän sai tietää nimittäin viikonlopun aikana isoäitinsä menehtyneen. Se oli kova paikka.

– Haluan omistaa mitalini isoäidilleni. Hän oli minulle todella läheinen, joten tämä oli todella surullista. Varsinkin kun olen ollut viime vuodet ulkomailla, enkä ole nähnyt paljon perhettä, Erixon kiteytti SuomiKiekko-sivustolle.

Otteluun valmistautuminen oli 23-vuotiaan maajoukkuepakin mukaan kaikkea muuta kuin helppoa.

– Ennen ottelua valmistautuminen oli todella vaikeaa. Ajatus lähti helposti vaeltelemaan. Mutta itse jäällä se ei enää ollut ongelma, sitä oli niin keskittynyt koko ajan peliin.

– Ja joukkuekaverit auttoivat paljon valmistautumisessa peliin, Erixon kiitteli samaan hengenvetoon.

Kesälomille lompsis

Kovin murtuneen oloinen Erixon ei ainakaan enää ottelun jälkeen ollut.

Kauden päättyminen voittoon sai pakin suut hymyyn.

– Oli hienoa päättää turnaus voittoon. Myös oma turnaus meni varsin hyvin – vastuuta tuli paljon ja pelikin kulki. Kaiken kaikkiaan voi olla kyllä tyytyväinen.

Ja mikäs hymyillessä. Esimerkiksi Tshekki-pelissä peliaikaa tuli lähes 25 minuuttia. Huiput tuli toisessa erässä, jossa Erixon oli jäällä 9 minuuttia ja 40 sekuntia.


Sehän on melkein puolet erästä!

– Heh, siinä oli melko paljon alivoimaa. Naureskelimmekin (Erik) Gustafssonin kanssa, että nyt tulee ainakin jääaikaa. Mutta se on hauskaa, varsinkin kun saimme nollattua kaikki erikoistilanteet.

Pitkä kausi takana, johon päälle MM-kisat. Kuinka väsynyt olet tällä hetkellä?

– Olen kyllä väsynyt. Täällä on niin kuuma vielä, joten tässä menettää todella paljon nesteitä. Turnaus on ollut todella intensiivinen, joten pieni tauko tulee tarpeeseen. Mitali kaulassa on kiva päättää tämä kausi.

Ilari Isotalo, Minsk
Twitter: @IlariIsotalo