Tämän maan kiekkoilijoista et ole varmaan vielä kuullut.

Jonain päivänä ehkä saatat kuulla – tai sitten et, mutta joka tapauksessa Kansainvälinen jääkiekkoliitto otti lauantaina siipiensä suojaan uuden valtion, kun Omanista tuli IIHF:n ulkojäsen. Se on jäsenmaa numero 73.

Niin, Omanista, tuosta kolmen miljoonan asukkaan Persianlahden öjyvaltiosta. Maassa on tällä hetkellä vasta 39 rekisteröityä pelaajaa – 24 aikuista, 15 junioria! IIHF:n uutisen mukaan myös 12 omanilaisen naisen on ilmoitettu olevan kiinnostunut pelaamaan kiekkoa.

– Jääkiekko tuli Omaniin muutaman henkilön ansiosta. He kokosivat Omanin joukkueen melkein 12 vuotta sitten, kertoo maan kiekkokomitean presidentti Anad Al-Balushi.

Omanin joukkue harjoittelee nykyään varsin uudella areenalla pääkaupunki Muscatissa. Kaukalolla tosin on kokoa vain 45 x 25 metriä, kun Euroopassa normaalikaukalon mitta on tällä hetkellä noin 60×30 metriä.

Oman ei lähde MM-kisojen alimpaan sarjaan vielä ensi vuonna, mutta Al-Balushin mukaan ulkojäsenyys luo uusia mahdollisuuksia osallistua kansainväliseen toimintaan.

Omanin lisäksi toinenkin maa sai uuden statuksen, kun Georgiasta tehtiin IIHF:n täysjäsen.