Winnipeg Jetsin pudotuspelihaaveet alkavat olla mennyttä tämän kauden osalta. Ennen olympialaisia hurjassa vireessä ollut Jets ei ole tauon jälkeen pystynyt jatkamaan samalla tasolla ja maanantain tappio St. Louisissa saattoi olla viimeinen tikki Olli Jokisen edustaman Winnipegin toiveille.

Ero pudotuspeliviivaan, jonka päällä on Phoenix, on vain kuusi pistettä, mutta esimerkiksi sijalla yhdeksän olevalla Dallasilla on neljä pistettä enemmän ja kolme ottelua vähemmän pelattuna kuin Jetsillä. Lisäksi välissä on vielä Vancouver. Jetsillä on kaksitoista ottelua jäljellä . Ero näyttää pieneltä, mutta todennäköisyys pudotuspelinousuun on olematon.

Maanantaina Winnipeg nousi vielä kolmannessa erässä tasoihin Eric O’Dellin maalilla, mutta kompastui lopulta 1-3-lukemin, kun St. Louisin David Backes osui päätöserän toisella kympillä kahdesti.

Se, mistä ottelun jälkeen kuitenkin puhuttiin, tapahtui ajassa 59.59, kun joukkueet ajautuivat joukkotappeluun. Dustin Byfuglienin kovan taklauksen jälkeen kaikki kentällä olleet pelaajat ajautuivat kahakkaan ja tilanteesta jaettiin lopulta tasan sata minuuttia jäähyjä.

Jetsin suomalaispelaaja Olli Jokinen oli niin ikään mukana kahakassa ja joutuikin painimaan ihan tosissaan St. Louisin Max Lapierren kanssa. Tilanne oli kuumeta vielä uudelleen Jokisen ja Lapierren välillä vaihtoaitoiden edessä, mutta rauhoittui lopulta. Jokinen sai tilanteesta 2+10 minuutin jäähyn.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala